ЛИКИЯ – ДРЕВНА ЗЕМЯ НА ЛЕГЕНДИ

ДАТА:27.02.2024г – 459 лв.
05.03.2024г – 499 лв.
12.03.2024г – 519 лв.
Програмата на екскурзията включва:
Ден 1: Полет до Анталия
Вашият екскурзовод ще Ви посрещне на летището с „Добре дошли“. В хотела Ви очаква освежителна напитка. Нощувка в района на Анталия.
Ден 2: Мира
Закуска. Обиколката минава по крайбрежната алея, откъдето се откриват чудесни гледки към морето, горите от пинии и назъбените върхове на планината Торос. Ще посетите древния гр. Мира. Тук ще разгледате скалните гробници, които безспорно са сред най-впечатляващите забележителности на Турция. Гробовете и саркофазите датират от IV век преди Христа. В Мира се намира
и църквата на Свети Николай Мирликийски Чудотворец, където първоначално е бил погребан светецът. Нощувка в района на Фетие.
Ден 3: Ликия
Закуска. В този ден ще предприемете незабравимо пътуване с кораб през обраслия с тръстика пейзаж на р. Далян. Само с лодка може да се достигне до края на лагуната, където се намира плажа на костенурките – Изтузу. Тук ще направите почивка за плаж и къпане в морето, след което ще се върнете на брега. Пътуването продължава с автобус до Кушадасъ, където ще прекарате следващите два дни. Нощувка в района на Кушадасъ.
Ден 4: Ефес
Закуска. Предстои Ви посещение на Ефес, един от най-големите древни градове в света, открит при разкопки. Градските съоръжения са се запазили като по чудо. Античните паметници чакат и Вас да ги преоткриете: градската агора, храмът на Домициан, нимфеумът, термите, мраморната улица на Аркадий, библиотеката на Целз. Амфитеатърът, който е разполагал с 25 000 седящи места, е бил сред най-големите културни сре- дища в Мала Азия по онова време. Нощувка в района на Кушадасъ.
Ден 5: Памуккале
Закуска. Пътят до Памуккале (дворец на памука) минава през прекрасна меандрова долина. Типичните за местния пейзаж снежнобели калциеви каскади са възникнали от отлагания на течащите по скалите термални води. Още от древността благодарение на този очарователен природен декор на извора се приписват лечебни свойства. След пристигането
имате възможност за топла баня във Вашия термален хотел. Нощувка в Памуккале.
Ден 6: Хиераполис – Анталия
Закуска. Руините на бляскавия древен град Хиераполис, преживял своя разцвет в римско време, се простират над калциевите каскади. Тук се намират основите на храма на Аполон от III в. от н.е. Римският театър е красив и внушителен със своите петдесет стъпаловидни реда от травертин. На връщане за Анталия ще се насладите на
превъзходния пейзаж с планината Торос. По пътя ще спрете в
работилница за тъкане на килими, където ще се запознаете с целия процес на тяхното производство (от извличането на суровините – коприна, памук и вълна – до готовия изтъкан килим). Нощувка в района на Анталия.
Ден 7: Анталия
Закуска. Тук, в лоното на могъщата планинска снага на Торос,
вирее богат растителен свят. Ще видите Йъвлъ минаре (минарето с вдлъбнатините) – запазен знак на града. На Калекапъсъ – крепостната порта на старата кула, където се е помещавала стражата, се намира градският часовник. Разходката из града крие многобройни изненади
и възможности за пазаруване. Можете да се сдобиете изгодно с изключително красиви бижута или кожени изделия. За финал на деня ще посетите прочутия водопад Карпуз Калдъран. Нощувка в района на Анталия.
Ден 8: Полет към дома
Закуска. Трансфер за летището и обратен полет към София.
Цената включва:

 • ДВУПОСОЧЕН САМОЛЕТЕН БИЛЕТ
 • ВСИЧКИ ЛЕТИЩНИ ТАКСИ
 • БАГАЖ – 20 кг регистриран и 5 кг салонен багаж.
 • TРАНСФЕР с модерен автобус с климатик.
 • НАСТАНЯВАНЕ – специално за Вас сме избрали отлични 4* и 5* хотели според местната категоризация.
 • ХРАНА – 7 богати закуски и вечери
 • Входни такси във всички места според програмата
 • ВОДАЧ с български език. По време на целия престой той ще бъде с Вас, за да Ви дава подробна информация за цялата програма, ще Ви съветва и оказва съдействие.
  Цената не включва:
  Задължителна медицинска застраховка от ЛЕВ ИНС АД с покритие 10 000 евро за лица до 70 г.: 24 лв. За лица, навършили 70 г., застраховката се заплаща в двоен размер;
  Доплащане за индивидуално настаняване (в случай, че желаете да пътувате сами и да нощувате в самостоятелна стая): 219 лв.
  Застраховка „Отмяна на пътуването“
  ПРИМЕРНИ ХОТЕЛИ:
  Района на Анталия – B BUSINESS HOTEL & SPA 4*
  Мугла – DALAMAN AIRPORT LYKIA RESORT 4*
  Кушадасъ – SIGNATURE BLUE RESORT 4*
  ARIA CLAROS BEACH & SPA RESORT 5*
  Памуккале – ADEMPİRA SPA HOTEL 4*
  RICHMOND PAMUKKALE THERMAL RESORT 4*
  Програмата Ви гарантира 7 нощувки в 4* хотели. Поради големия брой пътуващи за всяка от посочените дати, пътуващите ще бъдат уведомени за конкретните хотели, в които ще бъдат настанени, в рамките на две седмици преди началната дата на екскурзията.
  ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ И СЪБИТИЯ, ПРЕДЛАГАНИ ПО ВРЕМЕ НА ОРГАНИЗИРАНАТА ТУРИСТИЧЕСКА ЕКСКУРЗИЯ „ЛИКИЯ – ЗЕМЯ НА ЛЕГЕНДИ“
 • РАЗХОДКА С ЯХТА ДО ОСТРОВ КЕКОВА, с вкл. обяд – 50 Евро на човек
 • ПОСЕЩЕНИЕ НА ХРАМА НА ДЕВА МАРИЯ И СЕЛЦЕТО ШИРИНДЖЕ (1/2 ден), с вкл. обяд – 50 Евро на човек Посещение на храма, заедно със запазена къща в маслинова гора, където Дева Мария е прекарала последните си дни след бягството си от Йерусалим. Посещение на Шириндже – село, което до Първата световна война е било гръцко. Там ще се запознаете с традиционния бит и култура на едни отминали времена и ще посетите винарска изба, за да дегустирате невероятни, домашно направени вина.
 • ПОЛЕТ С БАЛОН НАД ПАМУККАЛЕ – 200 Евро на човек – уникално преживяване, което не бива да бъде пропускано.
 • ПОСЕЩЕНИЕ НА АКВАРИУМА В АНТАЛИЯ – 40 Евро на човек;
 • ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност за допълнителни екскурзии, които се се предлагат от фирма-партньор на място. Тези екскурзии зависят от броя на записаните участници (мин. 10), както и от климатичните условия. Подробна информация ще получите на място. Плащане само в Евро. Възможни са промени в цените.