КАРНАВАЛ В КСАНТИ, ГЪРЦИЯ

ДАТА: 17.03.2024г. (НЕДЕЛЯ) ЦЕНА: 60лв.

04:00ч. Тръгване от Минерална баня Ямбол посока ГКПП Кап. Петко войвода.

Около 10:30ч.-11:00ч. Пристигане в Ксанти, Гърция.

Живописно разположен в южния склон на Родопите, Ксанти е модерен град с древен произход и история, столица на едноименната префектура.

Празненствата, които се провеждат на централния площад започват около 2 седмици преди Големите пости с церемония по откриването, която включва серия от музикално-танцови цъбития, изложби, лекции. презентации на книги, филмови прожекции и концерти с участието на известни певци. През последната седмица на карнавала празненствата завършват с голям парад. Всяка година хиляди посетители пристигат в град Ксанти за да се забавляват и да участват във впечатляващия карнавал!

Това, разбира се не е единствената причина да посетите „Древната владетелка на Тракия“. Преливайки с цветовете на карнавала , можете да различите меките цветове на старите градски имения. Срити от шума и суетата на парадите, можете да посетите турските „махали“ и да се докоснете до тайнственото им очарование.

Построен в северната част на Ксанти се намира Стария град. Тесните улички, които по време на карнавала са пълни с живот, те омагьосват и пренасят в една друга епоха- с павираните алеи, традиционните къщи , неокласическите, исторически сгради с малки градини, средиземноморските аромати , които се разнасят от таверните на града!

Заведения и барове със страхотна музика и коктейли , придават настроение и привличат посетителите към ритъма на карнавала!

Кулминацията на карнавала е шествието в последния ден /неделя преди началото на Великденските пости/, когато по централните улици преминават маскираните участници под звуците на музика, а накрая шествието приключва с ритуалното изгаряне на образа на Тзарос-спазване на стара традиция, тъй като се вярва, че така хората се предпазват от болести.

Церемонията, която отбелязва края на карнавала е озарена от бебройни фойерверки.

Участие в Карнавалното шествие.

Следобед отпътуване обратно за България.

Цената включва:

– транспорт с комфортен туристически автобус на ,,Чапъра-ММ’’ЕООД-гр.Ямбол;

– водач по време на цялото пътуване от ТО,,Балкантурист Холидей’’-гр.Ямбол;

– мед. застраховка.

Цената не включва:

– входни такси за посещаваните обекти;

– разходи от личен характер.