ПОЧИВКА В ЗЛАТОГРАД В СПА комплекс „АЛЕКСАНДЪР“

3дни/2 нощувки

ДАТА: 26.01.24 – 28.01.24г. (петък – неделя)
ЦЕНА: 276лв.

ПРОГРАМА:

1-ви ден:
07:30ч. Тръгване от Минерална баня- Ямбол по посока Перперикон-Златоград.
Древният свещен град Перперикон.
Посещение на най-големия мегалитен ансамбъл на Балканския полуостров – Перперикон, състоящ се от четири основоопределящи части – мощна крепостна стена, акропол, дворец, северно и южно предградие. Археологическият комплекс е разположен в Източните Родопи, на скален връх с надморска височина 470 метра и заема площ от 12 кв. км. Перперикон е включен в 100-те национални туристически обекта на Българския туристически съюз. Изследванията в последните години са категорични, че това е било светилището на един от най-популярните древни герои – Орфей. Входна такса + беседа: 7лв. възрастни; 3лв. ученици и пенсионери.
Отпътуване за гр.Златоград.
Настаняване в хотел „Александър“. Свободно време.
В Спа хотел „Александър“ може да ползвате СПА зоната, която включва вътрешен басейн и зони за релакс, парна баня, финландска сауна, ледено ведро, турска баня „Хамам“, солна стая, хидромасажни вани, тангентор и фитнес зона. Басейна на територията на хотела е 34 градуса и е с минерална вода.
Вечеря и Нощувка.
2-ри ден:
Закуска.
Възможност за допълнителна екскурзия до Ксанти(Гърция 30лв. при пълен капацитет от 8 човека)или Кавала(Гърция 40лв.на човек при капацитет от 8 човека)
Прибиране в Златоград между 14:00-15:00 ч и възможност за ползване на СПА центъра.
Или разходка по екопътека – „Св.Екатерина“.
По тази екопътека маршрутът е много приятен, няма стръмни участъци. Въврви се по широк горски път и няма начин да се загубите. Крайната точка е до параклис „Св. Екатерина“. В непосредствена близост е „Златна ферма“, в която се отглеждат редки за нашия район породи овце от породата Лакон. Породата е създадена във Франция, като тези овце са лесно приспособими към различни климатични условия и се отглеждат най-вече заради производството на мляко.
Връщане в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
3-ти ден:
Закуска. Освобождаване на стаите.
Разходка в Златоград с възможност за разглеждане на: Етнографски Ареален комплекс в Златоград, Храм „Успение Богородично“, Взаимно училище,Паметник на „Дельо Войвода“.
Отпътуване към Ямбол.

Цената включва:
-разходка в Златоград и екопътека „Св.Екатерина“
– транспорт с комфортен туристически автобус на ,,Чапъра-ММ’’ЕООД-гр.Ямбол;
– водач по време на цялото пътуване от ТО,,Балкантурист Холидей’’-гр.Ямбол;
– мед. застраховка;
– 2 нощувки със закуски и вечери;
-ползването на басейна и Спа центъра към хотела.
Цената не включва:
-Екскурзиите до Ксанти(30лв.)или Кавала(40лв.)
– входни такси за посещаваните обекти – Перперикон /Златоград
– разходи от личен характер.