Европейски перли! Будапеща, Прага, Дрезден и Виена(6 дни – 4 нощувки)

ДАТИ:

28 Февруари 2024 – 04 Март 2024 – 499 лв.

02 Март 2024 – 07 Март 2024 – 535 лв.

30 Март 2024 – 04 Април 2024 – 599 лв.

31 Март 2024 – 05 Април 2024 – 599 лв.

01 Април 2024 – 06 Април 2024 – 599 лв.

02 Април 2024 – 07 Април 2024 – 545 лв.

27 Април 2024 – 02 Май 2024 – 599 лв.

01 Май 2024 – 06 Май 2024 – 599 лв.

03 Май 2024 – 08 Май 2024 – 599 лв.

21 Май 2024 – 26 Май 2024 – 599 лв.

24 Май 2024 – 29 Май 2024 – 599 лв.

15 Юни 2024 – 20 Юни 2024 – 565 лв.

5 града · Белград, Будапеща, Прага, Дрезден, Виена

5 държави · Сърбия, Унгария, Чехия, Германия, Австрия

Програма:

Ден 1

00:10ч. Тръгване от АTM(Автомагистрала Тракия при паркинга на логистичен център ЛИДЛ, с.Кабиле) по маршрута Белград (панорамно преминаване през столицата на Сърбия; Авалската телевизионна кула). Пристигане в Будапеща. Будапеща напълно заслужава прозвището си „Париж на Източна Европа“, съчетавайки западното великолепие с вечните унгарски традиции. Настаняване в хотела. Следва круиз по Дунав с виенски валс, чаша шампанско и спиращи дъха гледки на борда на кораб Фортуна. Круизът е с продължителност 1 час с екскурзоводска беседа на български език. Прекрасна възможност да се насладите на завладяващите гледки от двете страни на Дунава с чаша с шампанско или безалкохолна напитка и торта. Нощувка.

Ден 2

Закуска в ресторанта на хотела. Панорамен обзорен тур на Будапеща с екскурзовод, включващ и пешеходна обиколка: първа част Пеща, втора част Буда. В унарската столица има толкова много места, които заслужават да бъдат посетени. Ще ви запознаем с 15 от тях, които са топ забележителности в Будапеща – Парламентът; Рибарският Бастион; Църквата Матиаш; Верижният мост, Замъкът Буда и Кралският дворец; Разходка край Дунава (обувките); Площадът на Героите; Градския парк, Хълмът Гелерт и Цитаделата; Баните Гелерт; Баните Сечени. Професионален екскурзовод ще ви разкаже любопитни факти и легенди. Кратка почивка и свободно време по улица „Ваци“ – една от най-известните търговски улици, където в продължение на няколкoстотин метра ще се насладите на многобройните ресторанти. Отпътуване за Прага. Пристигане в Прага. Настаняване в хотел 3*. Нощувка.

Ден 3

Закуска в ресторанта на хотела. Пешеходна обиколка на Прага с местен екскурзовод на български език (4 часа). Прага е едно от онези места, които те карат да се чувстваш сякаш си попаднал в приказка. Прага изумява с готическата си грация и ренесансова архитектура, многото си музеи от световна класа, църкви и мостове в бароков стил. Обиколката започва от Пражки Храд (Книгата на рекордите на Гинес определя Пражкия замък като най-големия древен замък в света), Храдчадске намести (площад) с Архиепископския дворец, Шварценбергския дворец и невероятен изглед над Прага, катедралата „Св. Вит“ с разглеждане на интериора, базиликата „Св. Иржи“, Стария кралски дворец, Златната уличка, Кулата Далиборка. Продължаваме по пътя на кралете през Мала Страна и емблематичния Карлов мост до Старе Место (Стария град) и Стария градски площад с Тинския храм, църквата „Свети Микулаш“ и паметника на Ян Хус в центъра на площада, Кметството и един от символите на Прага – световноизвестния Астрономически часовник от 15в; Унгелт – най старата митница на града, Прашна брана (Барутната кула), великолепния Пражки общински дом, Карловия Университет, най-стария в Централна Европа и театърът, посрещал самия Моцарт са сред забележителностите на път за Вацлавске намести и Националния музей. Разходка по Вацлавския площад – център на търговския, обществен и културен живот на Прага. Време е за бира. Свободно време в центъра на Прага и отново бира. По желание и с предварителна заявка за вечеря в традиционна пражка пивоварна, произвеждаща собствена бира. Нощувка.

Ден 4

Закуска. Туристическа програма по желание: свободно време в Прага или целодневна екскурзия до Дрезден – главен град на свободната немска държава Саксония, намиращ се в долината на река Елба. Дрезден, един от най-големите барокови градове в Европа, на около 30 километра северно от границата с Чешката република, стои величествено над река Елба. Това е седалището на саксонските владетели, които привличаха вниманието си върху двореца си край реките и извисяващите се църкви. Град с две лица: от едната страна на река Елба е старият град с всичко, което е оцеляло или е възстановено след Втората световна война. А на отсрещния бряг е новата, която не е толкова нова, колкото звучи, защото получава името си след опустошителния пожар през 1685г. Туристическа програма в града: Цвингера, Земперопер, Катедралата, Фрауенкирхе. Само като се разходите по калдъръмените улички на Стария град, можете да изпитате духа на Дрезден. По време на нашето пътуване ще разберете какво се крие зад величествените фасади на комплекса Цвингер, църквата Frauenkirche и операта Semperoper, „прочетете“ историята на династията Wettin на стар порцеланов панел и се разходете по Елба покрай Брюл тераса. И виейки се по алеите на Алщат, ще откриете „руска следа“ в историята на Дрезден и ще бъдете пропита с магическата си атмосфера. Следобед отпътуване за Виена. Нощувка.

Ден 5

Виена е необикновена! Дворци, палати и виенски валс. Закуска в ресторанта на хотела. Панорамна обиколка на Виена с професионален лицензиран екскурзовод на български език – представителният булевард „Рингщрасе“ със своите 320 ренесансови палати, обграден от правителствени сгради, паркове и паметници; официалната резиденция на Хабсбургите – Дворецът „Хофбург“; Парламентът с фонтана на Атина Палада; Кметството в неоготически стил; градския парк и виенския салон, Къщата на Хундертвасер с необичайните си апартаменти, следващи единствено природните форми; площад Шварценберг Дворецът „Белведере“ – образец на бароковата архитектура от 18в, лятната императорска резиденция – Дворецът „Шонбрун“. По желание – посещение на двореца Шьонбрун с екскурзовод на български език и предварителна резервация – срещу допълнително заплащане.

Обиколката продължава – сградата на сецесиона, традиционния виенски пазар нашмаркт, Виенската опера – един от най-известните и посещавани оперни театри в света, следва пешеходна обиколка на Виена с екскурзовод на български (включена в пакетната цена на екскурзията; пешеходната раходка: започва от пл. „Мария Терезия“, двореца Хофбург и неговите дворове, Площада на Героите, ул. „Грабен“, Колоната на чумата, катедралата „Св. Стефан“. Свободно време в центъра на Виена и по търговската улица „Марияхилферщрасе“. Време е за виенско кафе и сахер торта или световно известния виенски шницел, или прото виенски наденички… Оценена като най-вкусната екскурзия. Посещение на най-стария увеселителен парк в Европа „Пратер“ със символа на Виена – Виенското колело, разположен по крайбрежието на р. Дунав. Отпътуване за България.

Ден 6

Пристигане в България.

Обявената цена е за един възрастен и включва:

✅ Транспорт от Варна, Бургас, Сливен (АМ), Ямбол (АМ), Стара Загора (АМ), Пловдив (АМ), Пазарджик (Автомагистрала Тракия) и София с комфортен туристически автобус, с включени гранични, пътни и магистрални такси;

✅ 1 нощувка със закуска в Будапеща;

✅ 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Прага;

✅ 1 нощувка със закуска в района на Виена;

✅ Посещение на най-стария увеселителен парк в Европа „Пратер“ със символа на Виена – Виенското колело, разположен по крайбрежието на р. Дунав.

✅ Водач представител на фирмата туроператора по време на целия маршрут.

Задължително доплащане:

• Градски такси – 3-4 евро на ден (задължително доплащане на рецепцията на хотелите).

Медицинска застраховка:

• Медицинската застраховка при пътуване в чужбина е задължителна. Предлагаме застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 5000 евро – 4 лв на ден.

Препоръчваме Ви допълнителни мероприятия по програмата срещу доплащане:

• Избор на места или предни седалки – 30 лв на човек;

• Панорамен обзорен тур на Будапеща с екскурзовод, включващ и пешеходна обиколка на града с професионален местен екскурзовод на български език с използване на слушалки – 55 лв. на човек;

• Круиз по р. Дунав с включени парче торта и чаша шампанско (при минимум 22 човека) – 48 лв. на човек;

• Разходка с корабче по р. Вълтава (около 1 час, с включена екскурзоводска беседа на български език) – 36лв. на човек;

• Екскурзоводска програма в Прага, включваща пешеходен тур на града с местен екскурзовод на български език с използване на слушалки – 45 лв.;

• Вечеря в традиционна Пражка пивоварна, произвеждаща собствена бира – 43 лв. на човек;

• Екскурзоводска програма във Виена, включваща панорамна и пешеходна обиколка на града с професионален местен екскурзовод на български език с използване на слушалки – 59лв. на човек;

• Посещение на двореца „Шьонбрун“ с професионален местен екскурзовод на български език (при минимум 30 човека) – 62 лв;

• Целодневна екскурзия до град Дрезден с професионален екскурзовод на български език с използване на слушалки – 85 лв.;

• Настаняване в единична стая.