Лагуна на Любовта! Венеция, Верона, езеро Гарда, Мурано и Бурано, Флоренция

6 дни/4 нощувки/4 закуски

Транспорт с комфортен автобус

Неограничено количество багаж

Водач представител на фирмата

Всички пътни и гранични такси

Дата: 22.06.2024 -27.06.2024, цена:509 лв.

Програма

Ден 1

Отпътуване от в 23:30ч от Ямбол (АМ Тракия)при логистичен център на с.Кабиле. по маршрут София – Белград – Загреб – Венеция. Настаняване в хотел. Нощувка в района на Венеция.

Ден 2

Закуска. Свободно време или по желание (срещу доплащане). Отпътуване за островната част на Венеция – Сърцето на Венеция. От морската гара Пунта Сабиони качване на корабче. Пешеходна разходка – площада и Катедралата Сан Марко с Камбанарията; Двореца на Дожите; Моста на въздишките; Камбанарията; Часовниковата кула. Разходка до най-красивия венециански мост Риалто, из старинните тесни улички с пъстри сувенирни магазинчета. Свободно време. Възможност за традиционен италиански обяд – пица, паста, фрути ди маре, италианско еспресо, чаша аперол. По желание разходка с гондола. Възможност за организирано посещение на Венецианските дворци с екскурзовод на български език. Късния следобед отпътуване с корабче обратно за Пунта Сабиони. Връщане в хотела. Възможност за вечеря. Нощувка.

Ден 3

Целодневна екскурзия Флоренция – Сърцето на Италия. Закуска в ресторанта на хотела. Отпътуване за Флоренция. Туристическа програма – пленителна и покоряваща, завладяваща Ренесансова приказка. Обиколка с екскурзовод на български език – обиколката започва с разходка в религиозния център в сянката на купола на Брунелески, от най-представителния площад на средновековния град, където се намират Дуомо – Катедралата посветена на Света Богородица на Флоренция (Santa Maria del Fiore), Камбанарията на Джото и една от най-големите загадки на Флоренция, Батистерият (църквата за кръщаване). Ще си подарим няколко минути пред Вратата на Рая и ще продължим по тесните вити улички в квартала на Данте, опитвайки се да разкрием тайните на великия поет. Ще минем покрай Барджело (Bargello) затворът който е плашел всички, а сега е един от най-известните в света скулптурни музеи; площадът Санта Кроче (Santa Croce), който носи името на францисканската базилика, превърнала се в пантеон на известните флорентинци. Ще минем по Старият Мост (Ponte Vecchio) или мостът на златарите на реката Арно. Ще срещнем и бронзовата статуя на глиган, така нареченото прасенце Порчелино (Porcellino), обичана от всички, флорентинци и туристи. Обиколката завършва на Пиаца Синьория (Piazza della Signoria), свидетел на славното минало на Флорентинската република. Това е политическият център на града и също така скулптурна галерия под открито небе, която разказва историята на Флоренция посредством статуи като Нептун от Амманати, Давид от Микеланджело, Отвличането на сабинянките от Джамболоня, статуи от Донателло и други. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 4

Закуска. Свободно време или по желание (срещу доплащане) еднодневна екскурзия до Верона и Сирмионе. Туристическа програма във Верона: Арена ди Верона – един от най-добре запазените римски амфитеатри в Европа; площад Бра – най-големият площад във Верона и един от най- просторните и внушителни в цяла Италия; Къщата на Жулиета; площад Деле Ербе – старият римски форум; Площад Синьория и улица Мацини. Отпътуване за езерото Гарда. Свободно време в Сирмионе – средновековен град крепост, построен на едноименния полуостров на езерото Гарда. Възможност за традиционен италиански обяд – пица, паста, фрути ди маре, италианско еспресо, чаша аперол. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 5

Закуска. Свободно време или по желание (срещу доплащане) – екскурзия Мурано – Бурано – Венеция. Островът на стъклото Мурано някога бил рибарско селище, известно и с добива на сол. През 1291г обаче тук се пренесли работилниците за производство на венецианско стъкло. Започнали да наричат Мурано „островът на пламъците“, заради светлината на безбройните пещи, които огрявали небето всяка нощ Днес тук работят най-известните италиански интериорни дизайнери, които създават не просто огледала, полилеи, бижута и други украси, а истински произведения на изкуството. Разходка из острова: Palazzo Giustinian – Музей на стъклото, Църквата Св.Св. Мария и Донато, Църквата Св.Мъченик Петър. Свободно време. Отпътуване за дантеления Бурано: Първото, което хваща окото, докато бавно пърпориш към острова са редицата плътно прилепени една до други къщички, оцветени във всички възможни и невъзможни цветове. Някога рибарите прекарвали с дни далече от дома. Прибирайки се в къщи след дълго отсъствие, те лесно разпознавали цветния си дом. Легендата разказва, че докато чакали мъжете си да се приберат с дневния улов, местните синьори седели пред пъстрите си къщи и усърдно кърпели рибарските мрежи. Така постепенно се зародило изкуството на буранската дантела, която напълно може да съперничи по красота (а и по цена) с брюкселската. Свободно време за разходка из пъстроцветния остров. Отпътуване за България.

Ден 6

Пристигане в София около обяд.

Обявената цена е за един възрастен и включва:

✅ Транспорт от Ямбол (АМ) при паркинг на с.Кабиле-логистичен център по маршрут Белград, Загреб, Венеция с комфортен туристически автобус, с включени гранични, пътни и магистрални такси;

✅ Всички административни, гранични, пътни и магистрални такси;

✅ 4 нощувки със закуска в хотел 2/3* в района на Венеция;

✅ Професионално екскурзоводско обслужване по време на целия маршрут.

Задължително доплaщане:

• Градски такси – 3-4 евро на ден (задължително доплащане на рецепцията на хотелите).

Медицинска застраховка:

• Медицинската застраховка при пътуване в чужбина е задължителна. Предлагаме застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 5000 евро – 4 лв на ден.

Препоръчваме Ви допълнителни мероприятия по програмата срещу доплащане:

• Доплащане за избор на места или предни седалки – 30 лв. на човек;

• Туристическа програма във Венеция с местен екскурзовод на български език – двупосочен билет за корабче, паркинг, check point и слушалки – 95 лв. (при влизане в града – от Пунта Сабиони до Венеция и обратно);

• Целодневна екскурзия до Флоренция – 112 лв.;

• Целодневна екскурзия до Верона, Гарда и Сирмионе – 74 лв.;

• Екскурзия до островите Мурано и Бурано – 68 лв.;

• Организирано посещение на Венецианските дворци с екскурзовод на български език – 94 лв.;

• Доплащане за единична стая – на запитване към туроператора.