ФЕСТИВАЛ НА ЛАЛЕТАТА В ИСТАНБУЛ 2024г. С ПРИНЦОВИ ОСТРОВИ

ДАТА: 12.04 – 14.04 (3 ДНИ- 2 НОЩУВКИ)

ЦЕНА: 220лв.

Първи ден

02:00ч.-Тръгване на групата от сп. Мин.баня, Ямбол. 02:30ч.Елхово (Часовника). Преминаване през ГККП-Лесово-Хамзабейли. Очаквано пристигане в Истанбул около 09:00ч.

Програмата започва с комбинирана автобусна и пешеходна разходка „Старият Истанбул“. Начало – площад Султан Ахмет. Следват Синята Джамия, Египетския обелиск, Змиевидната колона, Фонтана на Вилхелм II, „Света София” и истинския ХИПОДРУМ – сърцето на история, култура и цивилизации, свидетел на императори и султани. Обиколката ще се извърши с професионален гид и беседа на бълг. език. (Цена: 15 евро)

Синята Джамия – едно от най съвършените човешки творения и сред най-видните забележителности на Истанбул;

Египетския обелиск – или известен още като Дикилиташ, изсечен от розов мрамор, украсен е с много йероглифи и гравирани сцени;

Змиевидната колона – символизираща победата на гръцките градове-държави над персите с три преплетени една в друга глави на змии;

Фонтана на Вилхелм II или фонтана на кайзера.

Програмата продължава с разходка с корабче по Босфора“Разходка между два континента”. Ще се насладим на красота и романтика между два континента. Ще се насладим на красота и романтика между два континента. Ще минем под първия мост над Босфора, свързващ Европа с Азия, както и покрай двореца “Долмабахче” и край много луксозни къщи, резиденции и хотели, разположени по брега. Новият султански дворец “Долмабахче”, “Чираган Палас” – бивша султанска резиденция, превърната в един от най-скъпите хотели в света, кварталът “Ортакьой” – любимо място на истанбулските младежи, отбранителните крепости “Румели Хисар” и “Анадолу Хисар”, летният султански дворец “Бейлербеи”, Кулата на девицата и др. Пригответе се за снимки или просто се насладете на момента. Едно от най-прекрасните изживявания в Истанбул. Ще се насладим на отблясъците на слънцето по фасадите на най-красивите дворци в Истанбул, ще минем под междуконтиненталния мост Босфора и ще стигнем до най-тясното място на пролива. На палубите на кораба можете да пийнете чашка турски чай или турско кафе, както и безалкохолни напитки. (Цена : 20 евро на възрастен; 10 евро за деца до 6,99год.)

Следва настаняване в хотела. Свободно време.

По желание посещение на известната атракция – небостъргача „Сапфир” – най-високата жилищна сграда в Европа. Освен жилищни имоти комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. Ще имате възможност да се качите до панорамната площадка, откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в SkyRIDE – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул и запознаване с неговите забележителности и уникални места (цена на екскурзията не включва – входна такса за 360 градусова панорамна тераса и 4D филм). Следва посещение на една нова атракция с която, Истанбул впечатлява своите гости– Пеещите фонтани. По пример на Дубай, градът радва малки и големи със светлинно и музикално вечерно шоу, изпълнявано от фонтани. Светлинното шоу в Истанбул е сравнявано с това в Дубай или Лас Вегас, а посетителите казват, че не е за изпускане. Пеещите фонтани са част от проекта Watergarden, в който влизат и разнообразни магазини и заведения, където ще можете да вечеряте.

Цена на екскурзията до небостъргач Сапфир (без входна такса за обекта) и до Пеещите фонтани: 25евро.

Завръщане в хотела. Нощувка.

Втори ден

Закуска в ресторанта на хотела.

Отправяме се към единствения в Истанбул хълм, с име на чужденец- Пиер Лоти. Френският писател остава да живее за известно време в Истанбул, влюбва се в града и решава никога да не го напусне. На хълма се намира и кафенето кръстено на него, където изгледът от терасите към красотите на Златния рог е зашеметяващ , а кафето се приготвя по стар тертип – върху жарава, с дебел каймак и уникален аромат. Изкачването и слизането от хълма става посредством фуникуляр (Цена на двупосочния билет – 15 евро).

Следва екскурзия до Принцови острови с включен обяд. Отпътуване към пристанище Еминьоню, намиращо се в европейската част на Истанбул. Предстои ни пътуване с ферибот до архипелага Принцови острови. Посещение на Бююкада – най-големият от деветте острова. След екскурзоводската беседа ще имате възможността да се разходите и разгледате острова, да пиете кафе на крайбрежната алея. Следва обяд в ресторант „Али Баба“. Менюто включва: ордьовър, салата, основно ястие (риба, или пилешки шишчета 2бр., или телешки кюфтенца с гарнитури), десерт, вода и безалкохолна напитка (кола/ фанта). Цената включва: фериботни билети, екскурзоводско обслужване и обяд в ресторанта на брега на морето – 35евро.

20.00ч. По желание – Вечеря на яхта с шоу вариететна програма и DJ по Босфора – Turkish Night Tour Dinner Cruise! ( цената включва трансфер до пристанището и обратно, тристепенно меню, включени неограничени алкохолни и безалкохолни напитки и вариететна програма – 45евро; без алкохол – 40евро).

20:30ч. По желание Турска вечер в „ Гар Мюзик хол“ (вечеря с атракционна програма). Меню: салата асорти (ордьовър), топли предястия, зелена салата, основно ястие, сезонни плодове за десерти, алкохолни и безалкохолни напитки.

Програмата представя традиционния турски фолклор, ориенталски обичаи, ориенталски танцьорки. (Цената: 35 евро, включва: вечеря с напитки и шоу програма.)

Завръщане в хотела. Нощувка.

Трети ден

От 07.00ч – 08.15ч. закуска в ресторанта на хотела. Освобождаване на стаите.

ПОДАРЪК за всички туристи – посещение на Парк „Емиргян”.
Най-големият парк в Истанбул с много изкуствени езера, фонтани, исторически павилиони – кьошкове, превърнати в кафета и ресторантчета и много много лалета. В този парк са засяват, специално за фестивала, над 3 800 000 лалета от 190 вида! В парка се пее и танцува под съпровода на жива музика, има сувенирни магазинчета, пазар за цветя, както и Музей на Лалето – изключително богат и красив. Тук истанбулчани прекарват доста време в едно от любимите си занимания и хобита – правенето на пикник. През април мястото е вълшебно – потънало в ароматни и цветни лалета. Свободно време.

Около обядсе отправяме към ,,ФОРУМ ИСТАНБУЛ”, където туристите ще имат възможност да пазаруват в един от най-големите търговски центрове в Истанбул.

Отпътуване за България.

!!! Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат предварително в офиса в евро.

!!! ПОРАДИ ВИСОКАТА ИНФЛАЦИЯ В РЕПУБЛИКА ТУРЦИЯЦЕНИТЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ ЕКСКУРЗИИ МОЖЕ ДА БЪДАТ ПРОМЕНЕНИ!!!

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

*Цената е валидна при група от минимум 25 човека;

*Внасяне на 50лв. капаро;

*Доплащане не по-късно от 20 дни преди заминаване.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
• Транспорт с туристически автобус на фирма „Чапъра-ММ” ЕООД – гр. Ямбол;
• 2 нощувки с 2 закуски в хотел 3*;
• Гранични и магистрални такси;
• Екскурзовод на български език;
• водач по време на пътуването от „Балкантурист Холидей“ ЕООД.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
• Лични разходи
• Медицинска застраховка с покритие 4000 евро за лица:

– до 65год. – 5лв.
– от 65 до 80 годишна възраст се доплаща по – 8лв.
• Допълнителни екскурзии;