АВТОБУСНА ЕКСКУРЗИЯ До Австрия, Германия, Франция, Швейцария и Италия

14 града: Белград, Залцбург, Мюнхен, Страсбург, Люксембург, Париж, Женева, Лозана, Веве, Монтрьо, Берн, Люцерн, Цюрих, Милано

(9 ДНИ / 8 НОЩУВКИ)

ДАТИ: 30.03 – 07.04; 27.04 – 05.05; 01.05 -09.05;

24.05 – 01.06; 22.06 – 30.06; 06.07-14.07

ЦЕНА : 1049лв.

!!! ТАЗИ ЕКСКУРЗИЯ ИМА И ВАРИАНТ СЪС САМОЛЕТ – 1248лв.

Програма

Ден 1

Отпътуване от Ямбол (Автомагистрала Тракия при паркинга на логистичен център ЛИДЛ, с.Кабиле). Транзитно преминаване през Сърбия и панорамно през столицата Белград, Хърватска и Словения. Алпите започват… Първи гледки, почивка за обяд и продължаване за Австрия и Австрийски Алпи. Възможност за вечеря в подножието на Австрийската планинска верига (с доплащане).

Пристигане в Залцбург. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 2 – Австрия и Бавария

Закуска. Добро утро в подножието на Австрийските Алпи – най-чистия планински въздух, най-чистата вода и невероятни гледки! По желание и с доплащане: туристическа програма в Залцбург – град на музиката и солта, с посещение на Капител плац – основния площад, около който се намират Катедралата, Резиденцията на архиепископа, крепостта Хоензалцбург – една от най-големите запазени досега в Европа; родната къща на Моцарт; дворецът „Мирабел“ – разположен на десния бряг на р. Залцах.

Свободно време.

Виенско кафе в Томасели с вкусни сладкиши и… „топките“ на Моцарт! Отпътуване за Мюнхен, Баварски Алпи.

По желание и с доплащане: Екскурзионна програма – църквата Св. Михаил, Катедралата Фрауенкирхе, Мариенплац, Старото и Новото кметство, Музикалния часовник с танцуващи фигури. Обиколката продължава – площад Макс Йозеф, Резиденцията на баварските крале, Театинеркирхе.

Свободно време. Баварска бира в кръчмата на Хитлер – как ви звучи? Хайде всички!

Настаняване в хотел. Нощувка в Мюнхен.

Ден 3 – Страсбург и Люксембург

Закуска. Отпътуване за Страсбург. Посещение на живописния център. По желание и с доплащане: разходка с Баторама (около 1.5 часа), по време на която от Площада на Катедралата ще се насладите на чудесната панорама на долината на река Рейн/Ил. Ще се разходите от площада на Катедралата до най-красивите места в Европа.

Отпътуване за Люксембург, наречен още „Гибралтар на Севера“ – един от финансовите центрове на Европа.

По желание и с доплащане: Разходка около 1,5 часа, по време на която от площада на Конституцията ще се насладите на чудесната панорама на долината Петрюс. Ще се разходите от площада на Армията до най-красивата тераса в Европа върху скалата Бок и Казаметите (подземен лабиринт). Ще видите още двореца на Великия херцог, Катедралата, пл. Гийом с паметника на херцогиня Шарлота.

Отпътуване за Париж. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 4 – Paris, Mon Amour

Bonjour Paris! Закуска.

По желание и с доплащане: Панорамна обиколка на Париж с екскурзовод и разглеждане на най-внушителния паметник от ІІ Империя – операта Гарние; величествената Съдебна палата; Триумфалната арка; моста Александър; Големия и Малкия дворец; Катедралата Мадлената; елегантния пл. Вандом с 44м колона; един от най-големите дворци и световен музей – Лувъра; малката триумфална арка Каросел; световноизвестната Сорбона в Латинския квартал; един от най-забележителните паметници – Пантеона; пл. Трокадеро; Люксембургските градини; Дома на инвалидите с гроба на Наполеон; градината Тюйлери заела мястото на опожарения дворец Тюйлери; Кметството в неоренесансов стил; остров Сите (Люлката на града); огромната каменна симфония и най-великолепната френска готическа катедрала – Нотър Дам с време за посещение.

Свободно време в Латинския квартал с възможност за обяд.

Посещение на парфюмерийна фабрика, произвеждаща над 2/3 от естествените аромати на прочутите френски парфюми (с включена беседа).

По желание и с доплащане: разходка с корабче по река Сена. Корабчето преминава и покрай най-известните забележителности на Париж: Айфеловата Кула, музея Орсе, Нотр Дам, Ботаническата градина, хотел Де’вил, Лувъра и т.н. Преминава се под някои от най-красивите мостове на реката. Изключително удобен начин за разглеждане на забележителностите в близост до Сена.

По желание и с доплащане: Качване на друг символ на Париж – Айфеловата кула – нощна и невероятно осветена.

Нощувка в Париж.

Ден 5 – Paris, Mon Amour – Лувър и Версай

Закуска.

По желание и с доплащане: Посещение на Лувъра или посещение на Дисниленд – вълшебно приключение в страната на чудесата или свободно време в Париж.

Посещение на площад Конкорд, градините Тюлери и малка Триумфалната арка.

По желание и с доплащане: екскурзия до Версай с екскурзовод, с посещение на световноизвестния Версайски дворец – отразяващ златния век на Франция на Луи XІV. Преминаване града на 21 век – Дефанс. Възможност за разглеждане и на градините на двореца, както и на китното и живописно градче Версай. Вечерта – посещение на Триумфалната арка и Шан-з-Елизе. Пешеходна разходка по мечтаното от всеки авеню Шан-з-Елизе и Триумфалната арка – най-големият паметник от този вид. Организирано посещение на световноизвестното кабаре Лидо с най-зрелищната и впечатляваща вариететна програма. Връщане в хотела.

Нощувка.

Ден 6 – Замъците на река Лоара

Закуска. Посещение на символа на Париж – Монмартър и църквата Сакре Кьор.

Отпътуване за замъците на река Лоара, най-дългата река на Франция, наричана „Реката на Кралете“. Разглеждане на най-внушителния от тях построен от Франсоа I по проект на Леонардо да Винчи – Шамбор. Продължаване за най-красивият и уникален замък в долината на Лоара. Най-красивият от замъците в долината на Лоара, шато Шенонсо носи женствения отпечатък на всяка от неговите собственички от построяването му през 1513г до сега.

Отпътуване за Швейцария. Настаняване в хотел. Нощувка (на френска територия).

Ден 7 – Френска Швейцария и отново Алпи – Френски и Швейцарски

Закуска. Отпътуване към Швейцария.

По желание и с доплащане: Екскурзия „Швейцарска Ривиера“ – Обиколка на цялото Женевско езеро. Разходка в международния град Женева, удобно разположен покрай Женевското езеро. Разглеждане на цветния часовник и прочутия Женевски фонтан, сградите на ООН и Червения кръст, стария град със статуята на Русо, катедралата „Св. Петър“. Посещение на Лозана – разходка по крайбрежния булевард на квартала „Уши“, където сe намира Олимпийския музей, живописно разположен на брега на Женевското езеро. Посещение на Готическата катедрала, Синагогата, сградата на кметството, както и замъка Сен-Мер.

Отпътуване за Веве и Монтрьо – Перлата на Швейцарската Ривиера. По желание и с доплащане: Разглеждане на Веве със статуята на Чарли Чаплин. Отпътуване за Монтрьо. Пристигане. По желание и с доплащане: туристическа програма в Монтрьо, със статуята на Фреди Меркюри и замъка Шийон.

Нощувка в китно швейцарско алпийско градче.

Ден 8 – Немска Швейцария

Закуска. Сутринта отпътуване за Берн – малък столичен град с непринудена атмосфера, получил името си от мечката, която е била първия трофей на Берхолтод V. Пристигане в Берн. Разходка около 2 ч. с разглеждане на Парламента, 6-километровата улица с фонтаните, Часовниковата кула. Продължаване за Люцерн. Пристигане в Люцерн – очарователен град с живописен стар център с рисувани къщи. Разходка около 2.30 ч. с разглеждане на покрития дървен мост, Монумента на лъва, Панормата.

По възможност екскурзионна програма и в Цюрих – градът с 1030 фонтана, културен и интелектуален център с атмосфера на богатство и естетика. Разходка и разглеждане Църквата “Свети Петър” с 8 м. часовник, Женската Катедрала, Катедралата Грьосмюнстер, Кейовете. Посещение на магазин за шоколади.

Отпътуване за Милано. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 9

Закуска. Отпътуване за България с автобуса и трансфер до съответната точка на отпътуване.

!!! ПРИ ЗАПИСВАНЕ СЕ ПЛАЩА КАПАРО ОТ 315лв. НА ЧОВЕК !!!

ЦЕНА ЗА ДЕЦА ДО 12год. – 944лв.!!!

Обявената цена е за един възрастен и включва:

✅ Транспорт от Варна, Бургас, Сливен (АМ), Ямбол (АМ), Стара Загора (АМ), Пловдив (АМ), Пазарджик (Автомагистрала Тракия) и София с комфортен туристически автобус /климатик, мини бар, кафе машина, видео система/;

✅ Неограничен багаж;

✅ Всички административни, гранични, пътни и магистрални такси;

✅ 1 нощувка със закуска в хотел 2/3* в Залцбург;

✅ 1 нощувка със закуска в хотел 2/3* в Мюнхен;

✅ 3 нощувки със закуски в хотел 2/3* в Париж;

✅ 1 нощувка със закуска в хотел 2/3* във френската част на Швейцария;

✅ 1 нощувка със закуска в хотел 2/3* в немската част на Швейцария;

✅ 1 нощувка със закуска в хотел 2/3* в Милано;

✅ Посещение на Страсбург и туристическа обиколка на центъра;

✅ Посещение на парфюмерийна фабрика (с включена беседа)

✅ Екскурзия „Замъците на река Лоара“;

✅ Професионално екскурзоводско обслужване по време на целия маршрут.

Задължително доплaщане:

• Градски такси – 3-4 евро на ден (задължително доплащане на рецепцията на хотелите).

Медицинска застраховка:

• Медицинската застраховка при пътуване в чужбина е задължителна. Предлагаме застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 5000 евро – 4 лв на ден.

Препоръчваме Ви допълнителни мероприятия по програмата срещу доплащане:

• Избор на места или предни седалки в автобус – 50 лв на човек;

• Настаняване в единична стая – със запитване;

• Туристическа програма в Залцбург с екскурзовод – 39 лв.;

• Туристическа програма в Мюнхен с екскурзовод – 29 лв.;

• Туристическа програма в Люксембург с екскурзовод – 29 лв.;

• Туристическа програма в Париж с екскурзовод – 75 лв.;

• Посещение на символа на Париж – Монмартър и църквата Сакре Кьор – 20 лв.;

• Целодневна ескурзия до Версай с екскурзовод – 55 лв.;

• Целодневна ескурзия във френската част на Швейцария, с посещение на Женева, Веве, Монтрьо и Лозана – 115 лв.;

• Целодневна ескурзия в немската част на Швейцария, с посещение на Берн, Люцерн и Цюрих – 109 лв.;

• Тур „Милано център“ – 29лв.;

• Входни такси за посещаваните обекти и музеи.