Париж! Дълъг уикенд във вълшебството на светлината

(4 дни/ 3 нощувки – Четвъртък – Неделя)

ДАТИ: 30.05 – 02.06; 13.06 – 16.06; 27.06 – 30.06; 11.07 – 14.07

ЦЕНА: 699лв.

Програма

Ден 1

ПАРИЖ – Mon Amour – BONJOUR PARIS!

Отпътуване от летище София с полет до Париж. Посрещане на летище от представител съпровождащ групата. Пристигане в Париж. Панорамна обиколка на Париж с екскурзовод и разглеждане на: най-внушителния паметник от ІІта Империя – операта Гарние; величествената Съдебна палата; Триумфалната арка; моста Александър; Големия и Малкия дворец; Катедралата Мадлената; елегантния пл. Вандом с 44 м. колона; един от най-големите дворци и световен музей – Лувъра; малката триумфална арка Каросел; световноизвестната Сорбона в Латинския квартал; един от най-забележителните паметници – Пантеона; пл. Трокадеро; Люксембургските градини; Дома на инвалидите с гроба на Наполеон; градината Тюйлери заела мястото на опожарения дворец Тюйлери; Кметството в неоренесансов стил; остров Сите /Люлката на града/; огромната каменна симфония и най-великолепната френска готическа катедрала – Нотър Дам с време за посещение; Свободно време в Латинския квартал с възможност за обяд.

***Бонус – Посещение на Люксембургските градини Вечерта Триумфалната арка и Шан-з-Елизе. Пешеходна разходка по мечтаното от всеки авеню Шан-з-Елизе и Триумфалната арка – най-големия паметник от този вид. Нощувка.

Ден 2

Закуска. Възможност за посещение на Лувъра или За всички – площад Конкорд, градините Тюлери и малка Триумфалната арка Посещение на парфюмерийна фабрика с включена беседа, произвеждаща над 2/3 от естествените аромати на прочутите френски парфюми. ***По желание възможност за нощен круиз по река Сена Корабчето преминава и покрай най-известните забележителности на Париж : Айфеловата Кула , музея Орсе, Нотр Дам, Ботаническата градина, хотел Де’вил, Лувъра и т.н. Преминава се под най-красивите мостове на реката. Изключително удобен начин за разглеждане на забележителностите в близост до Сена. Качване по желание на друг символ на Париж – Айфеловата кула – нощна и невероятно осветена. Нощувка.

Ден 3

Закуска. Възможност за екскурзия до Версай с екскурзовод – посещение на световно известния Версайски дворец – отразяващ златния век на Франция на Луи XІV. Преминаване града на 21 век – Дефанс. Възможност за разглеждане и на градините на двореца, както и на китното и живописно градче Версай.

Бонус – посещение на парфюмерийна фабрика с беседа, произвеждаща над 2/3 от естествените аромати на прочутите френски парфюми Вечерта посещение на символа на Париж – Монмартър и църквата Сакре Кьор.

Нощувка.

Ден 4

Закуска. Трансфер до летище. Отпътуване за България с полет Париж – София.

!!! ПРИ ЗАПИСВАНЕ СЕ ПЛАЩА КАПАРО ОТ 210лв. НА ЧОВЕК !!!

ЦЕНА ЗА ДЕЦА ДО 12год. – 629лв.!!!

Обявената цена е за един възрастен и включва:

✅ Самолетен билет за полет София – Париж – София с включени летищни такси и ръчен багаж (1 брой чанта, сак или раница, 45х20х25см);

✅ Транспорт с лицензиран комфортен туристически автобус – минибар, кафе машина, DVD, навигация;

✅ Всички административни, гранични, пътни и магистрални такси;

✅ 3 нощувки със закуски в хотел 2/3* в района на Париж;

✅ Посещение на парфюмерийна фабрика, произвеждаща над 2/3 от естествените аромати на прочутите френски парфюми (с включена беседа);

✅ Посещение на Люксембургските градини;

✅ Посещение на символ на Париж – Айфеловата кула;

✅ Вечерно посещение на Триумфалната арка и Шан-з-Елизе;

✅ Професионално екскурзоводско обслужване по време на целия маршрут.

Задължително доплaщане:

• Градски такси – 3-4 евро на ден (задължително доплащане на рецепцията на хотелите).

• Горивна такса – начислява се 21 дни преди полета.

Медицинска застраховка:

• Медицинската застраховка при пътуване в чужбина е задължителна. Предлагаме застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 5000 евро – 4 лв на ден.

Препоръчваме Ви допълнителни мероприятия по програмата срещу доплащане:

• Трансфер от летището – хотел – летище в Париж – 74 лв. на човек в посока;

• Целодневна туристическа програма в Париж с екскурзовод – 75 лв.;

• Целодневна ескурзия до Версай с екскурзовод – 55 лв.;

• Входна такса за Версайския дворец – 95лв., за деца от 07-18год. – 46лв.

• Посещение на символа на Париж – Монмартър и църквата Сакре Кьор – 20 лв.;

• Нощен круиз по река Сена – 36лв.

• Посещение на Лувъра – 101лв., за деца от 07-18год. – 46лв.

• Билет за Айфеловата кула (заплаща на място и пожелание ) – цена на билета от 11,30 евро до 28,30 евро – в зависимост от нивото и начина на изкачване.

• Избор на места или предни седалки в автобус – 50 лв. на човек.

Забележка: Цените на входните такси са към сегашния момент и могат да бъдат променени в периода на провеждане на екскурзията!!!