Самолетна екскурзия до Мюнхен, Париж, Австрийски и Швейцарски Алпи, Милано

14 града : Виена, Залцбург, Мюнхен, Страсбург, Люксембург, Париж, Женева, Лозана, Веве, Монтрьо, Берн, Люцерн, Цюрих, Милано

(9 дни/ 8 нощувки)

ДАТИ: 30.03 – 07.04; 27.04 – 05.05; 01.05 -09.05;

24.05 – 01.06; 22.06 – 30.06; 06.07-14.07

ЦЕНА : 1249лв.

Програма

Ден 1

Самостоятелно отпътуване от летище София с полет София – Виена. Посрещане на летище от представител съпровождащ групата. Отпътуване за Залцбург. Алпите започват…Първи гледки, почивка за обяд и продължаване за Австрия и Австрийски Алпи. Възможност за вечеря в подножието на Австрийската планинска верига! Пристигане в Залцбург. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 2

Закуска.

Добро утро в подножието на Австрийските Алпи. Най-чистия планински въздух, най- чистата вода и невероятни гледки!

Туристическа програма в Залцбург – град на музиката и солта – Капител плац – основния площад, около който се намират Катедралата, Резиденцията на архиепископа, крепостта Хоензалцбург – една от най-големите запазени досега в Европа; родната къща на Моцарт; дворецът „Мирабел“ – разположен на десния бряг на р. Залцах. Свободно време. Виенско кафе в Томасели с вкусни сладкиши и… „топките“ на Моцарт! Отпътуване за Мюнхен, Баварски Алпи! Екскурзионна програма – църквата Св. Михаил, Катедралата Фрауенкирхе, Мариенплац, Старото и Новото кметство, Музикалния часовник с танцуващи фигури. Обиколката продължава – площад Макс Йозеф, Резиденцията на баварските крале, Театинеркирхе. Свободно време. Баварска бира в кръчмата на Хитлер – Как ви звучи? – Хайде всички!

Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 3

Закуска.

Отпътуване за Страсбург. Посещение на живописния център.

Възможност за разходка с Баторама (около 1.5 часа), по време на която от Площада на Катедралата ще се насладите на чудесната панорама на долината на река Рейн/Ил. Ще се разходите от площада на Катедралата до най-красивите места в Европа.

Отпътуване за Люксембург, наречен още „Гибралтар на Севера“ – един от финансовите центрове на Европа. Разходка около 1,5 часа, по време на която от площада на Конституцията ще се насладите на чудесната панорама на долината Петрюс. Ще се разходите от площада на Армията до най-красивата тераса в Европа върху скалата Бок и Казаметите (подземен лабиринт). Ще видите още двореца на Великия херцог, Катедралата, пл. Гийом с паметника на херцогиня Шарлота.

Отпътуване за Париж. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 4

Bonjour Paris! Закуска.

Панорамна обиколка на Париж с екскурзовод и разглеждане на: най-внушителния паметник от ІІ-та Империя – операта Гарние; величествената Съдебна палата; Триумфалната арка; моста Александър; Големия и Малкия дворец; Катедралата Мадлената; елегантния пл. Вандом с 44 м. колона; един от най-големите дворци и световен музей – Лувъра; малката триумфална арка Каросел; световноизвестната Сорбона в Латинския квартал; един от най-забележителните паметници – Пантеона; пл. Трокадеро; Люксембургските градини; Дома на инвалидите с гроба на Наполеон; градината Тюйлери заела мястото на опожарения дворец Тюйлери; Кметството в неоренесансов стил; остров Сите (Люлката на града); огромната каменна симфония и най-великолепната френска готическа катедрала – Нотър Дам с време за посещение;

Свободно време в Латинския квартал с възможност за обяд.

Посещение на Люксембургските градини. Посещение на парфюмерийна фабрика с включена беседа, произвеждаща над 2/3 от естествените аромати на прочутите френски парфюми.

По желание, възможност за разходка с корабче по река Сена. Корабчето преминава и покрай най-известните забележителности на Париж: Айфеловата Кула, музея Орсе, Нотр Дам , Ботаническата градина, хотел Де’вил, Лувъра и т.н. Преминава се под някои от най-красивите мостове на реката. Изключително удобен начин за разглеждане на забележителностите в близост до Сена. Качване по желание на друг символ на Париж – Айфеловата кула – нощна и невероятно осветена.

Нощувка.

Ден 5

Закуска.

Възможност за посещение на Лувъра или Възможност за посещение на Дисниленд – вълшебно приключение в страната на чудесата или свободно време в Париж.

Посещение на площад Конкорд, градините Тюлери и малка Триумфалната арка.

Възможност за екскурзия до Версай с екскурзовод – посещение на световно известния Версайски дворец – отразяващ златния век на Франция на Луи XІV. Преминаване града на 21 век – Дефанс. Възможност за разглеждане и на градините на двореца, както и на китното и живописно градче Версай.

Вечерта посещение на Триумфалната арка и Шан-з-Елизе. Пешеходна разходка по мечтаното от всеки авеню Шан-з-Елизе и Триумфалната арка – най-големия паметник от този вид. Организирано посещение на световно известното кабаре Лидо с най-зрелищната и впечатляваща вариететна програма.

Нощувка.

Ден 6

Закуска.

Посещение на символа на Париж – Монмартър и църквата Сакре Кьор.

Отпътуване за замъците на река Лоара, най-дългата река на Франция, наричана „Реката на Кралете“. Разглеждане на най-внушителния от тях построен от Франсоа I по проект на Леонардо да Винчи – Шамбор – най-красивият и уникален замък в долината на Лоара, Най- красивият от замъците в долината на Лоара.

Отпътуване за Швейцария. Настаняване в хотел. Нощувка (на Френска територия).

Ден 7

Закуска.

Екскурзия Швейцарска Ривиера – Обиколка на цялото Женевско езеро. Разходка в международния град Женева, удобно разположен покрай Женевското езеро. Разглеждане на цветния часовник и прочутия Женевски фонтан, сградите на ООН и Червения кръст, стария град със статуята на Русо, катедралата „Св. Петър“. Посещение на Лозана – разходка по крайбрежния булевард на квартала „Уши“, където сe намира Олимпийския музей, живописно разположен на брега на Женевското езеро. Посещение на Готическата катедрала, Синагогата, сградата на кметството, както и замъка Сен-Мер. Отпътуване за Веве и Монтрьо – Перлата на Швейцарската Ривиера Разглеждане на Веве със статуята на Чарли Чаплин.

Отпътуване за Монтрьо. Пристигане в Монтрьо – със статуята на Фреди Меркюри и замъка Шийон.

Нощувка в китно Швейцарско Алпийско градче.

Ден 8

Закуска. Сутринта отпътуване за Берн – малък столичен град с непринудена атмосфера, получил името си от мечката, която е била първия трофей на Берхолтод V. Пристигане в Берн. Разходка около 2 ч. с разглеждане на Парламента, 6-километровата улица с фонтаните, Часовниковата кула. Продължаване за Люцерн. Пристигане в Люцерн – очарователен град с живописен стар център с рисувани къщи. Разходка около 2.30 ч. с разглеждане на покрития дървен мост, Монумента на лъва, Панормата.

По възможност екскурзионна програма и в Цюрих – градът с 1030 фонтана, културен и интелектуален център с атмосфера на богатство и естетика. Разходка и разглеждане Църквата “Свети Петър” с 8 м. часовник, Женската Катедрала, Катедралата Грьосмюнстер, Кейовете. Посещение на магазин за шоколади.

Отпътуване за Милано. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 9

Закуска. Отпътуване за България с полет Милано – София.

!!! ПРИ ЗАПИСВАНЕ СЕ ПЛАЩА КАПАРО ОТ 375лв. НА ЧОВЕК !!!

Обявената цена е за един възрастен и включва:

✅ Самолетен билет за полет София – Виена и Милано – София, с включени летищни такси и ръчен багаж (1 брой чанта, сак или раница, 45х20х25см);

✅ Транспорт с лицензиран комфортен туристически автобус – минибар, кафе машина, DVD, навигация;

✅ Всички административни, гранични, пътни и магистрални такси;

✅ 1 нощувка със закуска в хотел 2/3* в Залцбург;

✅ 1 нощувка със закуска в хотел 2/3* в Мюнхен;

✅ 3 нощувки със закуски в хотел 2/3* в Париж;

✅ 1 нощувка със закуска в хотел 2/3* във френската част на Швейцария;

✅ 1 нощувка със закуска в хотел 2/3* в немската част на Швейцария;

✅ 1 нощувка със закуска в хотел 2/3* в Милано;

✅ Посещение на Страсбург и туристическа обиколка на центъра;

✅ Посещение на парфюмерийна фабрика (с включена беседа)

✅ Екскурзия „Замъците на река Лоара“;

✅ Посещение на площад Конкорд, градините Тюлери, малка Триумфалната арка, Триумфалната арка и Шан-з-Елизе

✅ Професионално екскурзоводско обслужване по време на целия маршрут.

Задължително доплaщане:

• Градски такси – 3-4 евро на ден (задължително доплащане на рецепцията на хотелите).

• Горивна такса – начислява се 21 дни преди полета.

Медицинска застраховка:

• Медицинската застраховка при пътуване в чужбина е задължителна. Предлагаме застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 5000 евро – 4 лв на ден.

Препоръчваме Ви допълнителни мероприятия по програмата срещу доплащане:

• Трансфер до летището – 55 лв в посока на човек;

• Избор на места или предни седалки в автобус – 50 лв на човек;

• Настаняване в единична стая – със запитване;

• Туристическа програма в Залцбург с екскурзовод – 39 лв.;

• Туристическа програма в Мюнхен с екскурзовод – 29 лв.;

• Туристическа програма в Люксембург с екскурзовод – 29 лв.;

• Туристическа програма в Париж с екскурзовод – 75 лв.;

• Посещение на символа на Париж – Монмартър и църквата Сакре Кьор – 20 лв.;

• Целодневна ескурзия до Версай с екскурзовод – 55 лв.;

• Целодневна ескурзия във френската част на Швейцария, с посещение на Женева, Веве, Монтрьо и Лозана – 115 лв.;

• Целодневна ескурзия в немската част на Швейцария, с посещение на Берн, Люцерн и Цюрих – 109 лв.;

• Тур „Милано център“ – 29лв.;

• Възможност за допълнителен самолетен багаж – със запитване към туроператора;

• Входни такси за посещаваните обекти и музеи.