ДВУДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ ДО РИЛСКИ МАНАСТИР – МЕЛНИК – ЗЛАТОЛИСТ (ПРЕПОДОБНА СТОЙНА)– ПЕТРИЧ (ДОМА НА ВАНГА) – РУПИТЕ

30.03– 31.03.2024г. (2дни/1нощувка)

Цена: 155лв.

Първи ден
04:00ч. – Тръгване от Минерална баня. Кратка почивка по пътя за кафе и тоалетна.
Около обяд пристигане на Рилски манастир. Посещение на музея в манастира с беседа. (ЦЕНА: възрастни – 6лв./ пенсионери, ученици – 3лв.)
Отпътуване за Мелник.
Настаняване на групата в хотел в Мелник и свободно време за разходка из най-малкия град на България.

Посещение на ,,Кордопуловата къща” + беседа и дегустация на вино: 7лв. – възрастни, 6лв.- пенсионери, 4лв. – ученици (без дегустация).

Свободно време за вечеря.

Нощувка.

Втори ден
07:30ч. – Закуска в хотела на блок маса.
08:45ч. – Отпътуване за с. Златолист. Посещение на манастир „Преподобна Стойна“. Хората в Златолист още помнят чудесата й и вярват, че черквата, в която е живяла светицата ще възроди селото им. Малкото красиво село Златолист до Мелник е поклонническо място от 70 години. За него няма ни табела, ни път. Но търсещите утеха, изцеление и духовни сили го намират, защото там е черквата „Св. Георги”, в която е живяла почти през целия си 50-годишен живот Преподобна Стойна. Една свята жена и пророчица, надарена с божия сила да лекува, пророкува, помага на хората.

Отпътуване за гр. Петрич, където ще посетим ,,Къща музей на Ванга“( В него са изложени над 3000 предмета – дрехи, лични вещи, снимки, подаръци от хора, на които Ванга е помагала приживе с предсказанията си. Баба Ванга прекарва голяма част от живота си в тази Къща в Петрич – от 1947 г. , когато е построена сградата, до последните си дни. През последните 15 години от живота си тя прекарва дните си в Рупите, където приемали посетители, но всяка вечер се връща в дома си в Петрич. Днес всичко в тази къща е запазено в оригиналния си вид. Нищо не е променено или разместено. Макар и превърната в музей къщата пази своя уют. На първи етаж е молитвената стая, в която са подредени много икони, но най-интересната е тази на Света Богородица, за която се смята, че е чудотворна. Уредникът в музея ще ви я покаже и ще ви разкаже подробно за нейната история. Много хора са си пожелавали съкровени неща пред нея и са се връщали да и благодарят. Долу е и кухнята и стаята, в която Ванга до 80-те години е приемали посетители – преди построяването на къщичката на Рупите. На втория етаж са Белият салон, спалнята и терасата. В Белият салон разказват, че пророчицата е приемала видни посетители. Входната такса – 4лв.; 2лв. за учащи и пенсионери; безплатно за деца до 7 години.

Потегляне за Рупите. Именно тук пророчицата Ванга избира да прекара последните години от живота си. Приживе тя разказва, че мястото я зарежда с енергия: „Тази долина е необикновена – излъчва голяма сила.” Разглеждане на комплекса „Ванга“.
Отпътуване за Ямбол.

!!! Капаро при записване – 50лв.

Цената включва:

• Транспорт с туристически автобус на фирма „Чапъра-ММ“ ЕООД;

• 1 нощувка в хотел в Мелник;

• 1 закуска в ресторанта на хотела;

• Екскурзовод по време на пътуването;

• Медицинска застраховка на лица до 65г.

Цената не включва:

• Медицинска застраховка на лица над 65г. доплащане – 2лв.

• Входни такси за посещаваните обекти;

• Вечеря в ресторанта на хотела ;

• Доплащане за единична стая – 50лв.

• Разходи от личен характер;