РУМЪНИЯ-СТРАНАТА НА ГРАФ ДРАКУЛА

Eкскурзия до Букурещ, Синая, Бран, Брашов и гр. Слъник, Солна мина Униря

ДАТИ: 28.06-30.06 / 3дни – 2нощувки /

Цена: 326лв.

ПРОГРАМА:

1 ден: Ямбол– Сливен – Русе (Дунав мост)- Букурещ – Синая.

03:00ч.Тръгване от Ямбол Минерална баня.

03:30ч. Сливен, Дамарски мост (Бензиностанция ЕКО).

05:00ч. Велико Търново.

Пристигане в Букурещ около 10:00ч.

Панорамна автобусна обиколка на румънската столица, която включва: Народния театър; паметника на Ромул и Рем; Университета; пиаца „Виктория“; Сградата на министерски съвет; къщата на Джиджи Бекали; Площада на летците; Дипломатическия квартал; Триумфалната арка и др.

Отпътуване за Синая – най-красивия зимен курорт на Румъния, наричан още „Перлата на Карпатите“.

Разглеждане на замъка „Пелеш“. Смятан е за един от най-красивите замъци в Европа, той е истински шедьовър на немския неоренесанс. Строежът му е започнал през 1873 г. по заръка на крал Карол I и е завършен през 1883 г., бил лятна резиденция на кралското семейство до 1947 г. Неговите 160 стаи са украсени с най-добрите примери на европейското изкуство, кристални полилеи от остров Мурано и немски витражи.

Посещение на Синайския манастир. Построен през 1690-1695 г. от румънския благородник Михай Кантакузино след поклонническото му пътуване до манастира „Света Екатерина“ на Синайския полуостров и назован по името на полуострова. Впоследствие градът, който възниква около манастира, започва да се нарича Синая.

Настаняване в хотела в района на Синая . Свободно време.

Вечеря в ресторанта на хотела (включена в цената).

Нощувка.

2 ден:

07:30-08:30ч. – закуска в хотела.

Отпътуване за Бран. Посещение на “Замъка Бран” – известен още като замъка на “Дракула”- ловната резиденция на граф Влад Цепеш “Дракула”. Представлява впечатляваща средновековна крепост,стъпила върху скала извисяваща се над дефилето на р.Бран, забулена в мистерия, построена между 1377г. и 1382г. Построен е на мястото на старо укрепление на тевтонските рицари.

Отпътуване за Брашов. Туристическа пешеходна обиколка на Брашов – градът, в който е издаден „Рибния буквар“ на Д-р Петър Берон. Разглеждане на Черната църква (отвън) построена през 1383 г. – най-голямата готическа църква в Румъния, Старото кметство, общинският площад и най-тясната улица в Румъния – Strada Sforii, чиято ширина варира между 111 и 135 см., а дължината и е 83 метра.

Връщане в хотела.

Вечеря в ресторанта на хотела (включена в цената).

Нощувка.

3 ден:

07:30-08:30ч. – закуска. Напускане на хотела.

Отпътуване за гр. Слъник, окръг Прахова.

Районът на гр. Слъник се нарежда на трето място в Европа по добив на сол, след района на Краков в Полша и района на Залцбург в Австрия. Слъник днес е един от най-значимите балнео курорти в Румъния. Уникалната Солна планина, Пещерата на булката, Езерото на овчаря, Зеленото езеро и Старата солна мина „Униря“ са само част от забележителностите на курорта.

Посещение на солна мина „Униря“.

Днес, солна мина „Униря“ е един от най-атрактивните туристически обекти в Румъния. За да се влезе в мината е необходимо спускане на 210 м под земята посредством специализиран транспорт. Представена е в няколко зали с трапецовидна форма, достигащи до 50м височина с постоянната температура на въздуха е 13 градуса.

Отпътуване за България.

*****

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

• за лица над 18 години – лична карта или валиден задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.

• за лица под 14 години – валиден задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.

Ако лице под 18 години пътува с единия или без родители, е необходимо нотариално заверено удостоверение оригинал и 2 ксерокопия, че детето има право да излиза от страната + документ за самоличност на детето /задграничен паспорт или лична карта от 14 год.възраст/ + 2 копия от акта за раждане и оригинал.

!!! Капаро – 100лв. При записване!!!

Цената включва:

– Транспорт с комфортен туристически автобус на фирма „Чапъра ММ“ ;

– 2 нощувки хотел 4* в района на Синая;

– 2 закуски в хотела;

– 2 вечери в хотела;

– Пътни такси по маршрута;

– Панорамна автобусна обиколка на Букурещ с екскурзоводско обслужване;

– Лицензиран екскурзовод;

– медицинска застраховка на лица до 65год.

Цената не включва:

Входни такси:

– Замъка на Дракула (Бран): възрастни – 70румънски леи; лица над 65г. – 50 румънски леи; студенти – 40 румънски леи, деца до 18 год. – 20 румънски леи;

– Замъка Пелеш : възрастни – 50 румънски леи; лица над 65г. – 25 румънски леи; деца до 18 год. и студенти – 12,50румънски леи;

– Манастира Синая: около 10леи;

– Солна мина, Слъник: възрастни – 45 румънски леи; лица над 65г. – 35 румънски леи; деца от 3год. до 18 год. – 30 румънски леи;

– Медицинска застраховка за лица от 65г. до 85г.– 3лв.

– ГОРИВНА И/ИЛИ ИНФЛАЦИОННА ТАКСА, В СЛУЧАЙ ЧЕ СЕ НАЛОЖИ ДА СЕ ВЪВЕДЕ ТАКАВА.