ЕТНОГРАФСКИ МУЗЕЙ „ЕТЪРА“ – СОКОЛСКИ МАНАСТИР – ТРЯВНА

ДАТА: 13.04 (СЪБОТА ) ЦЕНА: 38лв.

07:30ч. Тръгване Минерална баня Ямбол.
Около 09:30ч. пристигане в Трявна.
Трявна е градче запазило и днес своя възрожденски вид. Забележителностите на Трявна са Старата част на града, обявена за архитектурен резерват с около 140 паметника: Даскаловата къща, в която е разположен музея на резбарското и зографското изкуство; Старото школо „Славейковото школо”; МУЗЕЙ НА АЗИАТСКОТО И АФРИКАНСКО ИЗКУСТВО; църквата „Св. Архангел Михаил”; Часовниковата кула и други. Входна такса + беседа за три обекта: 13лв. – възрастни; 8лв. – пенсионери; 6лв. – ученици.
Свободно време за разходка и обяд.
Потегляне за Габрово.
Пристигане в Етнографски музей „ЕТЪРА“.
Етнографски комплекс „Етъра“ е музей на открито, който се намира в едноименния квартал на Габрово. Музеят е атрактивна възстановка на бита, културата и занаятите, характерни за българския етнос. Всички от 16-те образци на балканска архитектура и различни занаятчийници са действащи, както в миналото така и днес. Проекта е стартиран през далечната 1963 г. и е официално отворен през следващата година. Обявен е за обект от национално значение през 1971 година. Входна такса + беседа : 11лв. – възрастни; 6лв. – пенсионери; 5лв. – ученици и студенти; деца до 7год. и лица с ТЕЛК – безплатно.
Потегляне за Соколският манастир „Успение Богородично“, наричан още Габровско-Соколски или Габровски манастир. Той е действащ девически манастир на Българската православна църква, намиращ се в Северна България, близо до Габрово. Манастирът е основан в началото на 1833 година от Йосиф Соколски.

Отпътуване за Ямбол.

Цената включва:
– транспорт с комфортен туристически автобус на ,,Чапъра-ММ’’ЕООД-гр.Ямбол;
– водач по време на цялото пътуване от ТО,,Балкантурист Холидей’’-гр.Ямбол;
– мед.застраховка;
Цената не включва:
– входни такси за посещаваните обекти;
– разходи от личен характер.