ВЕЛИКО ТЪРНОВО „ЗВУК И СВЕТЛИНА“03.03.2024г. ЦЕНА: 35лв.

11:00ч. Тръгване от Минерална баня, Ямбол.

Посещение на крепостта Царевец – туптящото сърце на Втората Българска държава и един от най-посещаваните и предизвикващи преклонение исторически паметници днес.
На 3-ти март, 6-ти и 22-ри септември Царевец е особено празничен и величествен, свидетел на драматични обрати и славни моменти в българската история.Входна такса : възрастни- 11лв.; 6лв. – ученици и пенсионери, беседа за цялата група – 20лв.
Посещение на църква „Св.Четиридесет мъченици, където е открита Иван Асеновата колона. Входна такса: възрастни – 6лв.; 3лв. – ученици и пенсионери, беседа за цялата група – 10лв.

Разглеждане на Самоводска чаршия, запазила атмосферата си от възрожденски времена с многобройните работилници, ателиета и сувенирни магазини.

По желание – посещение на Мултимедийния посетителски център „Царевград Търнов“, популярен като „музей на восъчните фигури“, разположен в близост до хълма Царевец в самото сърце на старопрестолния град. В него под формата на скулптури и стенописи са представени исторически личности и паметни събития от периода на Второто българско царство. Входна такса : възрастни- 10лв.; 5 лв. – ученици и пенсионери.

Свободно време за разходка из центъра на града.

19:00 ч. – възможност за БЕЗПЛАТНО участие в специалното представление на светлинния спектакъл „Звук и Светлина“ на Царевец (или наблюдаване на 3D мапинг светлинно шоу).

„Звук и Светлина” е гръмотевично, невероятно мащабно светлинно представление, представящо драматичната история на Втората Българска държава чрез камбанен звън, специално написана музика и потоци от прожектори, преливащи един в друг. Подобни представления могат да се наблюдават най-много на още 5 места в света.

След приключване на спектакъла потегляне за Ямбол.

Цената включва:

– транспорт с комфортен туристически автобус на ,,Чапъра-ММ’’ЕООД-гр.Ямбол;

– водач по време на цялото пътуване от ТО,,Балкантурист Холидей’’-гр.Ямбол;

– мед. застраховка.

Цената не включва:

– входни такси за посещаваните обекти;

– разходи от личен характер.