Е ДНОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ ЗА ФЕСТИВАЛА НА ЛАЛЕТАТА В ИСТАНБУЛ

ЦЕНА: 60лв.

ДАТА: 27.04.2024г (СЪБОТА)

ПРОГРАМА

03:00ч. Тръгване на групата от сп. Мин.баня, Ямбол.
03:30ч. – Елхово (Часовника). Преминаване през ГККП-Лесово-Хамзабейли. Очаквано пристигане в Истанбул около 10:00ч.
Програмата започва с разходка с корабче по Босфора – “Разходка между два континента”. Ще се насладим на красота и романтика между два континента. Ще минем под моста “Ататюрк”, свързващ Европа с Азия, както и покрай двореца “Долмабахче” и край много луксозни къщи, резиденции и хотели, разположени по Босфора. Новият султански дворец “Долмабахче”, “Чираган Палас” – бивша султанска резиденция, превърната в един от най-скъпите хотели в света, кварталът “Ортакьой” – любимо място на истанбулските младежи, отбранителните крепости “Румели Хисар” и “Анадолу Хисар”, летният султански дворец “Бейлербеи”, Кулата на девицата и др. Пригответе се за снимки или просто се насладете на момента. Едно от най-прекрасните изживявания в Истанбул. Един час ще пътуваме покрай Европейския бряг на Босфора и един час обратно по Азиатския бряг. Ще се насладим на отблясъците на слънцето по фасадите на най-красивите дворци в Истанбул, ще минем под междуконтиненталния мост Босфора и ще стигнем до най-тясното място на пролива. На палубите на кораба можете да пийнете чашка турски чай или турско кафе, както и безалкохолни напитки. Разходката продължава около 1 час и 30 мин. (Цена : 25 Евро;деца до 11.99г – 15 Евро)
Следва разходка из Египетския пазар още известен като Пазара на подправките, чието строителство било завършено през 1663 година. Вътрешността на пазара представлява система от големи помещения със сводове, които са отворени от едната страна към вътрешния двор. Във всяко от тези помещения навремето е имало магазин, където са се излагали стоките за продан. Зад него е имало стая, два пъти по-голяма от магазина, която е служила за склад и за лаборатория за приготвяне на лекарства. Съвременният си вид Египетския пазар е придобил след реставрацията през 1943 година.
Там може да намерите невероятно количество специални контейнери препълнени с най-различни разноцветни подправки, характерни за източната кухня – кардамон, къри, сусам, кокосови стърготини, куркума, шафран. Освен подправки на пазара се продават различни видове бижута, мебели, месни продукти, ядки и сушени плодове, огромно количество парфюми и козметични продукти.
Следващото посещение в нашата програма е черешката в тази еднодневна разходка- Парк „Емиргян”.
Най-големият парк в Истанбул с много изкуствени езера, фонтани, исторически павилиони – кьошкове, превърнати в кафета и ресторантчета и много много лалета. В този парк са засяват, специално за фестивала, над 3 800 000 лалета от 190 вида! В парка се пее и танцува под съпровода на жива музика, има сувенирни магазинчета, пазар за цветя, както и Музей на Лалето – изключително богат и красив. Тук истанбулчани прекарват доста време в едно от любимите си занимания и хобита – правенето на пикник. През април мястото е вълшебно – потънало в ароматни и цветни лалета.
Следва посещение на МОЛ „Viaport Venezia” – уникален по рода си търговски център, който ще ви пренесе директно във ВЕНЕЦИЯ!!! Самият Мол е заобиколен от канал с гондоли, красиви паркове, детски забавления и много изкушения. Усетете духа на площад „Сан Марко” и пазарувайте в магазините с намаления на световно известните марки.
Следобедно отпътуване за България.
Късно прибиране в България.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

  • Транспорт с туристически автобус на фирма „Чапъра-ММ” ЕООД – гр. Ямбол;
  • Гранични и магистрални такси;
  • Екскурзовод на български език;
  • Водач по време на пътуването от „Балкантурист Холидей“ ЕООД.
    ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
  • Лични разходи
  • Медицинска застраховка с покритие 4000 евро за лица:
  • до 65год. – 2лв.
  • от 65 до 80 годишна възраст се доплаща по – 4лв.