Почивки на о-в Закинтос – Лято 2024

6 дни/ 5 нощувки на ол-инклузив

х- л Majestic SPA 4*, Лагана

Автобусна програма с тръгване от Пловдив и София

ЗАБЕЛЕЖКА: ЗА 24.09 ЩЕ СЕ ВЗЕМАТ ТУРИСТИ И ОТ ЯМБОЛ!

ДАТА/ЦЕНА НА ПАКЕТ НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ:

21.05 – 26.05 – 780 лв.

24.09 – 29.09 – 780 лв.

18.06 – 23.06 – 930лв.

03.09 – 08.09 – 930 лв.

18.09 – 23.09 – 930 лв.

02.07 – 07.07 – 1145 лв

ПРОГРАМА:

1 ДЕН: Отпътуване от Пловдив в 02:00 – бензиностанция ОМВ пред х-л Санкт Петербург, от Стадион Васил Левски – София в 4:00 часа по маршрут: Кулата – Солун – Верия – Козани – Янина – Патра – Килини / Пелопонес /. Преминава се през моста РИО – АНТИРИО – един от най-големите в света, окачен на стоманени въжета, с дължина 2252 м. Ферибот от Килини до о–ов Закинтос. Трансфер до хотела. Хотел Majestic SPA 4* е в селището Лагана – част от плажната ивица на Националния Морски парк на Закинтос и с най-добър нощен живот на острова. Вечеря. Нощувка.

2 ДЕН: Закуска. Туристическа обиколка на столицата – Закинтос. Тя включва: площад Св. Марк и единствената католическа катедрала, музея на Дионисос Соломос – известен гръцки поет, роден на о-ва и едноименния площад пред него, Византийският музей, градската библиотека и храмът на Св. Дионисиос – покровител на о-ва. За да се придобие по-добра представа за красотата ще се качим на хълма Бохали, от където се разкрива прекрасна панорама / в зависимост от големината на превозното средство и проходимостта на пътя /. По пътя обратно към хотела посещение на най-известната и голяма фабрика за зехтин на о-ва Aristeon Olive Press & Museum. Свободен следобяд. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН: Закуска. Свободен ден за плаж или по желание* обиколен тур на о-ва и круиз до Сините пещери и Навагио. Сутринта отпътуване от хотела. Първата ни спирка ще бъде в селището Махирадо – тук ще посетим църквата Агия Мавра от 14 век. Почивка за кафе в селището Ексо Хори и снимка пред най-старото маслиново дърво на о-ва – над 2000 г.. Пътят продължава до селището Св. Никола, от където групата се качва на малки лодки за круиз в северната и северозападна част на о-ва. Разглеждат се Сините пещери и известният в цял свят залив Навагио. Обратно в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН: Закуска. Свободен ден за плаж или по желание *екскурзия отново с лодка в южната част на о-в Закинтос. Това е тур, по време на който могат да се видят / при добър късмет / известните костенурки КАРЕТА КАРЕТА. Разглеждат се също пещерите и залива Кери, о-в Марантониси и др. Обратно в хотела за обяд. Свободен следобяд или за туристите, които обичат хубавите плажни ивици – посещение с цел плаж на известния “BANANA BEACH”- пясък, прекрасна вода, хубав бар / чадъри и шезлонги са срещу заплащане /. Вечеря в хотела. Нощувка.

5 ДЕН: Закуска. Свободен ден. *Възможност за допълнителна екскурзия.Нощувка.

6 ДЕН: Закуска. В 8:00 ч. се взема обратния ферибот до Килини и отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

ПРИ ЗАПИСВАНЕ – 30% депозит от пакетната цена!

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

* Транспорт с комфортен автобус;

* 5 нощувки в хотел Majestic SPA 4*на база ALL INCLUSIVE – закуска, обяд, вечеря и местно производство алкохолни напитки, наливна бира, филтър кафе, сокове, чай – през целия ден – до 23:00 ч;

* WI-FI в хотела;

* Туристическа обиколка на град Закинтос;

* Такса за моста РИО – АНТИРИО;

* Фериботни билети Килини – Закинтос – Килини;

* Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 10 000 евро към ЗД Евроинс АД, гр. София / лица до 5 год. и над 64 г. имат доплащане /;

* Пътни, входни и магистрални такси;

* Водач през цялото пътуване;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

* Екскурзия – круиз до Сините пещери и залива Навагио – 35 €- възрастен и 30 € деца до 11.99 г.

* Разходка с лодка в южната част на о-в Закинтос – 25 €– възрастен и 20 € – деца до 11.99 г.

* Плаж в друго населено място – 5 €. По желание на групата може да се организира допълнително посещение на Закинтос град – 5 €.

* Курортна такса в размер на 7 € на стая, на нощувка – заплаща се лично от туристите на рецепция при настаняване.

* Доплащане за тръгване от Пловдив – 40.00 лв на човек;

* Такса гориво – само, ако се наложи такава – т. 3.1 от общите условия за пътуване с Нова Турс БГ;

* Разходи от личен характер;

* Бакшиши;

!!!За осъществяването на екскурзиите е необходим минимум от 20 пълноплащащи туриста. Заявяват се и се заплащат само на място и осъществяването им зависи само от капитана на кораба – подходящи метеорологични условия!!! При заплатена допълнителна екскурзия, но неявяване в определеното време и място за започване на екскурзията сумата не се възстановява.

При заплатена допълнителна екскурзия, но неявяване в определеното време и място за започване на екскурзията сумата не се възстановя.

Забележка: За туристите, които желаят да пътуват със собствен транспорт, от цената се приспадат 210.00 лв. Те нямат включени: застраховка и фериботни билети.

Ползване на двойна седалка от 1 турист – доплащане: 210 лв.