Венеция, Верона, Лаго ди Гарда, Милано или Флоренция

(5 дни – 3 нощувки)

ДАТИ: 01.05 – 05.05; 02.05-06-05; 18.05 – 22.05; 24.05-28.05; 01.06 – 05.06; 08.06-12.06; 15.06- 19.06

ЦЕНА: 499лв.

Програма

Ден 1
Отпътуване в 00:10ч от Ямбол АМ Тракия (Паркинг на Логистичен център ЛИДЛ,с.Кабиле) по маршрут София – Белград – Загреб – Венеция.
Настаняване. Нощувка в района на Венеция.
Ден 2
Закуска.
Еднодневна екскурзия до Верона и Сирмионе – срещу доплащане. Туристическа програма във Верона: Арена ди Верона – един от най-добре запазените римски амфитеатри в Европа; площад Бра – най-големият площад във Верона и един от най-просторните и внушителни в цяла Италия; Къщата на Жулиета; площад Деле Ербе – старият римски форум; Площад Синьория и улица Мацини. Отпътуване за езерото Гарда. Свободно време в Сирмионе – средновековен град крепост, построен на едноименния полуостров на езерото Гарда. Възможност за традиционен италиански обяд – пица, паста, фрути ди маре, италианско еспресо, чаша аперол.

Връщане в хотела. Възможност за вечеря. Нощувка.

Ден 3
Закуска.
Свободно време с възможност за плаж или по желание и срещу доплащане – целодневна екскурзия до Милано. Туристическа програма в Милано – „италианският Ню Йорк“, център на модата и банковото дело. Пешеходна разходка: Замъкът на фамилията Сфорца; Миланската катедрала – най-красивата готическа катедрала на юг от Алпите, строена по време на управлението на Джан Галеацо Висконти; Пасаж Виторио Емануеле; Музикалния театър „Ла Скала“ – един от най-известните в света. Свободно време за обяд и шопинг.

Или целодневна екскурзия до Флоренция – „сърцето на Италия“. Туристическа програма – пленителна и покоряваща, завладяваща ренесансова приказка! Обиколка с екскурзовод на български език – обиколката започва с разходка в религиозния център в сянката на купола на Брунелески, от най-представителния площад на средновековния град, където се намират Дуомо – Катедралата посветена на Света Богородица на Флоренция (Santa Maria del Fiore), Камбанарията на Джото и една от най-големите загадки на Флоренция, Батистерията (църквата за кръщаване). Ще си подарим няколко минути пред Вратата на Рая и ще продължим по тесните вити улички в квартала на Данте, опитвайки се да разкрием тайните на великия поет. Ще минем покрай Барджело (Bargello) – затвор, който е плашел всички, а сега е един от най-известните в света скулптурни музеи; площад Санта Кроче (Santa Croce), който носи името на францисканската базилика, превърнала се в пантеон на известните флорентинци, Стария Мост (Ponte Vecchio) или мостът на златарите на реката Арно. Ще срещнем и бронзовата статуя на глиган, така нареченото прасенце Порчелино (Porcellino), обичана от всички, флорентинци и туристи. Обиколката завършва на Пиаца Синьория (Piazza della Signoria), свидетел на славното минало на Флорентинската република. Това е политическият център на града и също така скулптурна галерия под открито небе.

Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 4
Закуска.
Свободно време с възможност за плаж, или по желание и срещу доплащане – отпътуване за островната част на Венеция. От морската гара Пунта Сабиони качване на корабче. Пешеходна разходка – площадът и Катедралата Сан Марко с Камбанарията; Дворецът на Дожите; Мостът на въздишките; Камбанарията; Часовниковата кула. Разходка до най-красивия венециански мост Риалто, из старинните тесни улички с пъстри сувенирни магазинчета. Свободно време. Възможност за традиционен италиански обяд. По желание, разходка с гондола. Отпътуване с корабче обратно за Пунта Сабиони.
Отпътуване за България.

Ден 5
Пристигане на АМ до с.Кабиле (Логистичен център на ЛИДЛ) късен следобед.
КАПАРО – 150лв. на човек!!!

Обявената цена е за един възрастен и включва:
✅ Транспорт от Варна, Бургас, Сливен (АМ), Ямбол (АМ), Стара Загора, Пловдив (АМ), Пазарджик (Автомагистрала Тракия) и София по маршрут Белград, Загреб, Венеция с комфортен туристически автобус, с включени гранични, пътни и магистрални такси;
✅ Всички административни, гранични, пътни и магистрални такси;
✅ 3 нощувки със закуска в хотел 2/3* в района на Венеция;
✅ Професионално екскурзоводско обслужване по време на целия маршрут.

Задължително доплaщане:

  • Градски такси – 3-4 евро на ден (задължително доплащане на рецепцията на хотелите).
    Медицинска застраховка:
  • Медицинската застраховка при пътуване в чужбина е задължителна. Предлагаме застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 5000 евро – 4 лв на ден.

Препоръчваме Ви допълнителни мероприятия по програмата срещу доплащане:

  • Доплащане за избор на места или предни седалки в автобус – 40 лв. на човек;
  • Туристическа програма във Венеция с местен екскурзовод на български език – двупосочен билет за корабче, паркинг, check point и слушалки – 95 лв. (при влизане в града – от Пунта Сабиони до Венеция и обратно);
  • Целодневна екскурзия Милано – 68 лв.;
  • Целодневна екскурзия до Флоренция – 112 лв.;
  • Целодневна екскурзия до Верона, Гарда и Сирмионе – 74 лв.;
  • Доплащане за единична стая – на запитване към туроператора.