ЕКСЛУЗИВНА ОФЕРТА НА „БАЛКАНТУРИСТ ХОЛИДЕЙ“

ВЕЛИКДЕН В ЗЕЛЕНАТА ПЕРЛА НА ТРАКИЯ – САРАЙ (ТУРЦИЯ)
СПА ПОЧИВКА В ,,HATTUSA VACATION TERMAL CLUB’’ САРАЙ, 4*ХОТЕЛ

ДАТА: 03.05 – 06.05.24г
4 ДНИ/ 3 НОЩУВКИ
ЦЕНА: 375лв.
ПРОГРАМА

1-ви ден:
08:00ч. Тръгване на групата от сп. Минерална баня и преминаване през ГККП – Лесово – Хамзабейли. Очаквано пристигане в град Сарай около обяд.
Историята на град Сарай датира от старокаменната ера, базирайки се на данните , получени от находките в пещерите Гюнешкая и Гюнгьормез.
Въпреки че областта е била малко селище през византийския период, тя придобива много по-голямо значение през османския период, тъй като свързва пътя между Истанбул и Одрин.
Сарай е единственият район на Текирдаг с бряг до Черно море, простиращ се на североизток от планината Странджа, която е с най-висок връх Каратепе с 473 метра. Земята тук е плодородна и почвите са разнообразни, защото в миналото регионът е бил дъно на море. Климатът е преобладаващо континентален и за да съживи природния туризъм в региона, който е на кратко разстояние от Истанбул, община Сарай организира различни фестивали, зони за отдих и пешеходни пътеки. През последните години благодарение на геотермалната вода, намираща се в близост до центъра на града и притежаваща лечебни свойства, Сарай се превръща в притегателен център за термалния туризъм през четирите сезона.
Настаняването е в ,,HATTUSA VACATION TERMAL CLUB’’ САРАЙ, луксозен 4-ри звезден хотел.
Хотелът разполага със Спа и здравен център. Той включва женски спа център,
смесен спа център за жени и мъже, парна баня, сауна, турска баня, вътрешни термални басейна. Има два термални басейна – един само за жени и един смесен – за жени и мъже.
При влизане в спа центъра е задължително да се носи боне за коса.
Масажите са срещу заплащане !
Безплатно ползване в стаите: халати за спа центъра, чай, кафе и 500 мл. вода !
Вечеря в ресторанта на хотела /срещу допълнително заплащане/ – 20 евро.
Тези туристи, които желаят, могат да вечерят навън в градчето.
Нощувка.

2-ри ден:
Закуска в ресторанта на хотела.
10:00 ч – Полудневна екскурзия до градчето Мидия.
По пътя ще спрем за фотопауза край КАНЬОНА КАНАРА. Той привлича любителите със своята историческа и природна красота. Каньонът е разположен в близост до потока Галата, в областта Гьонгьормез. Ще останем запленени от гледката на това природно чудо, разположено сред гори от дъб, габър и дрян, както и находища на ендемитни растения. Каньонът радва посетителите си и с ромона на течащия наблизо поток. Естествените скални убежища, използвани като селища и скални гробници в праисторията, също привличат любителите на природата и историята.
Някогашната славна Мидия днес е невзрачно селце с труднопроизносимото име Къйъкьой / Kiyikoy/, разположено на брега на Черно море. Разположено е в тази част на Странджа, която днес е на територията на Република Турция.
Това място още от древността има лоша слава – разказват, че тъкмо тук Медея е убила собствения си брат.
А през следващите векове, жителите на тогавашния Салмидес палели огньове, за да примамват на изолирания пясъчен плаж корабите, търсещи устието на Босфора и грабели клетите търговци.
Градчето е разположено на брега на Черно море и има малък плаж. Край града има гъсти дъбови гори, от юг и от север е заобиколен от реките Казан дере и Пабуч дере, вливащи се в морето. Те са подходящи за риболов, плаване с лодки и плуване.
Естествените скални убежища, използвани като селища и скални гробници от праисторическо време, също привличат любителите на природа и история.
Организиран е обяд в традиционен рибен ресторант на брега на морето. Менюто включва свежа салата, основно ястие по избор – риба/пилешки/телешки кюфтенца, приготвени на дървени въглища. Десертът е Firinda Tahin Helva (фърънда тахин халва). Включени са напитки – вода и чай.
Нощувка.

3-ти Ден:
Христос Воскресе!!!

Закуска в ресторанта на хотела.
10:00ч – Полудневна пътуване до Черкезкьой.
Черкезкой е град и окръг на провинция Текирдаг в района на Мармара и е в една от най-мощните индустриални зони в Северна Турция с над 250 фабрика и с над 100 000 работници.
Ще се разходим по главната пешеходна улица на града, пълна с кафенета, сладкарници и ресторанти.
Следва посещение на Неделния пазар на града, където ще намерите голямо разнообразие от плодове, зеленчуци, туршия, варива, ядки, риба, дрехи, чорапи, бельо, чаршафи, т.е. всичко от дрехи до продукти за дома на много ниски цени.
Вечеря в ресторанта на хотела или извън него.
Нощувка.

4-ти Ден:
Закуска в ресторанта на хотела. Освобождаване на стаите.
Спирка в Одрин за кратка разходка и обяд.
Отпътуване към България.

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
*Цената е валидна при група от минимум 25 човека;
*Внасяне на 50лв. капаро;
*Доплащане не по-късно от 20 дни преди заминаване.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • Транспорт с туристически автобус на фирма „Чапъра-ММ” ЕООД – гр. Ямбол;
 • 3 нощувки с 3 закуски в хотел 4*;
 • Гранични и магистрални такси;
 • Водач по време на пътуването от „Балкантурист Холидей“ ЕООД.
  ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Лични разходи;
 • Медицинска застраховка с покритие 4000 евро за лица:
 • до 65год. – 5лв;
 • от 65 до 80 годишна възраст се доплаща по – 10лв;
  • Доплащане за пакет Вечери – 120лв;
  • Доплащане за полудневна екскурзия с вкл.обяд – 25 Евро.