ВОДОПАД „ЛОПУШНИЦА“( ВОДОПАД СКОКА) – ГР. ТРОЯН – ТРОЯНСКИ МАНАСТИР

ДАТА: 12.05 ЦЕНА : 45лв.

05:00ч. Тръгване от Минерална баня, Ямбол в посока с. Калейца, общ. Троян.

Водопад Скока се намира близо до Троян, на около 2 км от село Калейца. Непосредствено до водопада има изградени маси и пейки за отдих. Височината му е около 12 м. Водите му се събират в дълбок вир под него. Отстрани на водопада има дървена стълба, на която можете да се качите. Обявен е за природна забележителност през 1978 г. Време за прехода: около 1час и 30мин.

Отпътуване за град Троян – град с богата история, разположен върху двата терасовидни бряга на река Бели Осъм. Свободно време за обяд и разходка.

Посещение на уникалния за страната Музей на народните художествени занаяти и приложните изкуства с експозиции от керамика, дърворезба, иконопис, художествено металообработване, народно облекло и тъкани, изложени в 10 зали. Входна такса + беседа : възрастни – 5,50лв.; ученици и пенсионери – 2,50лв.; деца до 7г. – безплатно.

Посещение на Троянски манастир, живописно разположен на брега на река Черни Осъм. Духовната обител е запазила уникални дърворезби и невероятни стенописи, дело на Захари Зограф, в манастирската църква. Манастирът е прочут и с чудотворната си икона Св. Богородица Троеручица. В Троянския манастир послушник е бил и българският патриарх Максим, който e погребан в манастирската църква, зад иконата на Св. Богородица Троеручица.

Отпътуване за Ямбол.

Цената включва:

– транспорт с комфортен туристически автобус на ,,Чапъра-ММ’’ЕООД-гр.Ямбол;
– водач по време на цялото пътуване от ТО,,Балкантурист Холидей’’-гр.Ямбол;
– мед.застраховка;

Цената не включва:

– входни такси за посещаваните обекти;

– разходи от личен характер.