ФЕСТИВАЛ НА ЧЕРЕШАТА В ТЕКИРДАГ, ТУРЦИЯ

ЕДНОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ

ДАТИ: 08.06.2024(събота); 09.06.2024 (неделя)

ЦЕНА: 45лв.

05:00ч. Тръгване от Минерална баня Ямбол.

Посещение на фирмения магазин на световно известната марка „ТАЧ“, която се намира на 20км преди Чорлу. Там може да се закупи спално бельо, детско, бебешко, хавлии, халати, покривки, пердета и др. артикули за дома. Пазаруването там става само с турски лири и кредитни/дебитни карти.

Текирдаг, Турция – областен център, разположен на брега на Мраморно море. Модерен град, който впечатлява посетителите си с красивата крайбрежна алея и е прочут със своите кюфтета и турска ракия .Той е сред перлите на южната ни съседка.

През месец юни Текирдаг празнува „Традиционния фестивал на черешата“, един от най-чаканите фестивали в Турция, участват известни местни изпълнители и от чужбина – провеждат се състезания -кортеж, който минава през центъра на града.Наред със състезанията „Най-добра череша” се провеждат различни състезания по фолклорни музикални и танцови форми в целия град като част от фестивалните тържества. Хората също се събират по улиците, за да се насладят на музикални и танцови паради.

Разходка и кафе по крайбрежната алея.

Свободно време в центъра на града.

Посещение на мол Текира включващ едни от най-известните марки на Турция /Defacto, LC Waikiki, Flo, Mavi, COTTON и мн. други/.

Около 16:00ч. отпътуване за България.

Цената включва:

◦ Транспорт с комфортен и лицензиран туристически автобус;

◦ Групова застраховка;

◦ Водач по време на пътуването

Цената не включва:

◦ разходи от личен характер