ЕДНОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ ДО ЛЮЛКАТА НА ЛЮБОВТА,МИНИ БЪЛГАРИЯ И АРБАНАСИ

ДАТА:16.06.2024

ЦЕНА:45лв.

Програма:

07:00 ч. тръгване от Минерална баня Ямбол. Пристигане във Велико Търново където,само на около километър и половина от центъра на града се намира живописната скална местност Гарга Баир. Там може да откриете и Люлката на любовта– изключително интересно съоръжение, подходящо за красиви и романтични снимки. От началото на маршрута имате да изминете около 1.5 километра, като денивелацията е около 70 метра. Разстоянието се изминава за около 20-30 минути нормално ходене. Маршрутът не е труден, но на места е по-тесен и по-опасен, тъй като пътят върви близо до пропаст. Само на 1 място има малко по-стръмен участък, като останалата част е почти полегата.

Свободно време за разходка и обяд по Самоводската чаршия във Велико Търново.

Посещение на парк Мини България, където могат да се видят макети на едни от най-известните забележителности в България, като например Рилски манастир, Бачковски манастир, Храм-паметник. Св. Александър Невски, Народен театър Иван Вазов, всички дворци и резиденции на българските царе и още много други. Входна такса-възрастни 15лв, ученици 10лв.

Околко 15:00ч. отпътуване за село Арбанаси. Посещение на най-старата църква „Св. Рождество Христово“.Свободно време за разходка и снимки в Арбанаси.

Отпътуване за Ямбол.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

• Транспорт с туристически автобус на фирма „Чапъра-ММ” ЕООД – гр. Ямбол;

• водач по време на пътуването от „Балкантурист Холидей“ ЕООД.

• Медицинска застраховка.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

• Разходи от личен характер.

•Входна такса за посещаваните обекти.