ЕДНОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ ДО ЗАМЪКА „ВЛЮБЕН ВЪВ ВЯТЪРА“ В С. РАВАДИНОВО И ПЛАЖ НА СОЗОПОЛ

ДАТА: 22.06 (СЪБОТА)

ЦЕНА: 40лв.

08:00ч. Тръгване от Минерална баня Ямбол.

Около 10:00ч. пристигане в с. Равадиново.

Посещение на замъка в Равадиново или т.нар. „Влюбен във вятъра“, който се намира на 2 км от Созопол до село Равадиново. Представлява осъществената детска мечта на архитект Георги Тумбалов. Това е един от най-новите и необичайни туристически атракции в региона.

Замъкът започва да се строи през 1996 година, като строежът му продължава и до наши дни. Сградата е впечатляваща архитектурна творба, която съчетава различни стилове – средновековен европейски, модерен и традиционен български. Отвън е украсен с орнаменти от месинг, които напомнят на легендарните рицарски времена. По каменните стени на постройката се обвиват гъсти бръшляни. Замъкът е заобиколен от парк с фонтани, мистериозни и изящни статуи, мостове, арки и езеро с бели и черни лебеди.

Към замъка може да намерите и друг вид атракции като винарна, картинна галерия, параклис, зала за игри и забавления, както и конюшня и зоопарк.

Интересен факт за замъка е, че през 2016 в парка на замъка е монтирано копие на римския фонтан Ди Треви, намиращ се в Италия. Може да видите и красива арка, копие от Адриановата в Истанбул. Посетителите могат да се потопят в магията и великолепието на замъка по всяко време на своята почивка. Входни такси: възрастни – 30лв., пенсионери – 15лв., учащи – 20лв., ТЕЛК- 10лв.

Следва посещение на Созопол.

Свободно време за плаж.

Около 17:00ч. потегляне за Ямбол.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

– транспорт с комфортен туристически автобус на ,,Чапъра-ММ’’ЕООД-гр.Ямбол;
– водач по време на цялото пътуване от ТО,,Балкантурист Холидей’’-гр.Ямбол;
– мед.застраховка;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

– Входна такса за замъка в Равадиново;

– Разходи от личен характер.