РАЗХОДКА С ЛОДКА ПО РЕКАРОПОТАМО

И ПЛАЖ НА ПРИМОРСКО

ДАТА:28.07(НЕДЕЛЯ) ЦЕНА: 40лв.

07:00ч. Отпътуване от Минерална баня Ямбол по маршрут: Ямбол–Ропотамо.

Местността от двете страни на река Ропотамо е обявена за защитена територия през 1940 г., a през 1992 г. тя е разширена и обявена за резерват с обща площ 1000.7 ха.

На територията на резервата се намират множество интересни и уникални природни обекти – лиманна част и заливната тераса на река Ропотамо с естествени лонгозни гори, естествени пясъчни дюни и плажна ивица, широколистни гори със средиземноморски елементи. В резервата е установено и находище на морски пелин. В границите на резервата се намира и блатото Аркутино, където виреят водна лилия, водна леща, жълта водна роза, тръстика, папур и камъш.

В резервата може да се срещнат диви свине, благороден елен, чакали, лисици, видри, златки, сърни, над 260 вида птици и 10 вида прилепи. Също така има няколко вида земноводни, влечуги и риби.

09:00ч. Разходка с лодка по Ропотамо. Разходката започва от пристана, срещу течението на реката, продължава 30 минути и преминава през неопетнената богата природа на резервата. Цена за група: 15лв. възрастни и пенсионери; 8лв. деца до 12г.

10:00ч. Приморско централен плаж.

Свободно време за плажуване.

17:00ч. Отпътуване за Ямбол.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

– транспорт с комфортен туристически автобус на ,,Чапъра-ММ’’ЕООД-гр.Ямбол;

– водач по време на цялото пътуване от ТО,,Балкантурист Холидей’’-гр.Ямбол;

– мед.застраховка;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

– Билет за лодката по Ропотамо;

– Разходи от личен характер.