Екскурзия до Бурса и Ескишехир

4 дни/ 3 нощувки

ДАТИ : 04.10-07.10.2024

ЦЕНА : 461лв.

ПРОГРАМА :

1-ви ден: Ямбол – Истанбул – Бурса

01:00ч. Тръгване от Минерална баня Ямбол

Преминаване през Измитския залив в Мраморно море и през четвъртия по големина висящ мост в света и втори в Европа. Моста е наречен Осман гази, на името на първия султан на Османската империя.

Пристигане в Бурса преди обяд. Бурса е микс от история и пиршество на модерния мегаполис. Постигнат е блестящ баланс – градът е известен като „Зеленият град”, заради зеленината си, а старинните сгради са в синхрон с космополитните и модерни постройки. Туристическата програма в Бурса започва с разглеждане на забележителностите на града – Улу Джами, Зелената джамия, крепостните стени, градският парк, Коза хан и панорамната площадка, където се намират гробниците на първите османски владетели Осман и Орхан Бей.

След 14:00ч. настаняване в централен хотел 4*. Свободно време за почивка и разходка в центъра на Бурса. Нощувка.

2-ри ден: Бурса – Ескишехир

Закуска в ресторанта на хотела. Освобождаване на стаите.

09:00ч. Отпътуване в посока град Ескишехир – „Венецията на Изтока“ (Стария град).

Това е града с четвъртия по големина университет в света с почти 2 млн. студенти. Ескишехир – градът на Настрадин Ходжа. Модерен град в Анадола, построен по европейски образец. Тук можете да изпиете ароматно турско кафе, да хапнете традиционни сладкиши и да поплавате на гондола. Ескишехир в превод от турски означава „Стария град“. Град на университети и паркове. Тук на всяка крачка можем да намерим забележителности. Старата му част напомня много на Копривщица с ниските си цветни къщички. Тук могат да се купят традиционни турски сладкиши, както и типичните за региона накити от морска пяна. Въпросната пяна представлява мек минерал, който се добива само край Ескишехир. От него се изработват и лули, за които се смята, че пречистват тютюна при пушене. Казват, че тук е най-вкусното реване в цяла Турция. Голяма част от местните жители са преселници от България. Не пропускайте да се снимате и до някоя от забавните скулптури, пръснати в целия град.

Разглеждане забележителностите на Ескишехир – етнографския комплекс „Одунпазаръ“ Куршунлу джамия; музея на восъчните фигури; парка „Кент“ с изкуствен плаж.

По желание разходка с гондола по изкуствено прокопаните канали на река Порсук, по подобие на Венеция (нощем мостовете над каналите греят в различни цветове).

След 14:00ч. настаняване в хотел 4* в Ескишехир. Свободно време за почивка и разходка.

По желание : организирана вечеря в най-известния в града традиционен турски ресторант с жива музика ( не е включена в пакетната цена).

Нощувка.

3ти ден: Ескишехир

Закуска в ресторанта а хотела.

Свободно време или по желание (срещу заплащане) полудневна екскурзия до парка „Сазова“, където са впечатляващият приказен замък, напомнящ за Дисниленд; азиатският Миниатюрк с 32 макета; най-новият зоопарк „Ескишехир“ с 234 обитатели, построен през 2017 г. – на територията на зоопарка има Тропически изследователски център, Японска градина, Къща на папагалите и др.

Следва посещение на най-големият МОЛ в града – „Еспарк“.

Връщане в хотела. Нощувка.

4-ти ден:

Закуска в ресторанта на хотела. Освобождаване на стаите.

Отпътуване за България.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

• транспорт с лицензиран туристически автобус на фирма „Чапъра ММ“;

• 1 нощувка със закуска в хотел 4*, Бурса ;

• Туристическа програма в Бурса с екскурзовод на български и разглеждане на забележителностите на града – Улу Джами, Зелената джамия, крепостните стени, градският парк, център на коприната, етнографският комплекс, Коза хан и панорамната площадка, където се намират гробниците на първите османски владетели Осман и Орхан Бей.

• 2 нощувки със закуски в хотел 4*, Ескишехир ;

• водач от агенцията по време на пътуването;

• турски екскурзовод на български език;

• такси преминаване мостове Осман Гази (над Измитски залив) и Явуз Селим (над Босфора);

• гранични и пътни такси;

• медицинска застраховка за лица до 65год.


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

• медицинска застраховка за лица над 65години – 5лв.;

• разходи от личен характер;

• входните такси на туристическите обекти;

!!! Допълнителните екскурзии се заплащат предварително в офиса на агенцията!!!

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:

-внасяне на капаро 100лв. при записване;

-доплащане – 10 работни дни преди датата на отпътуванeто.


МИНИМАЛЕН БРОЙ ХОРА ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО – 40 ТУРИСТА!