НОС КАЛИАКРА – СКАЛНА АРКА, С. ТЮЛЕНОВО – БАЛЧИК

ДАТА: 10.08 (СЪБОТА) ЦЕНА: 50лв.

05:00ч. Тръгване Минерална баня Ямбол по посока Нос Калиакра.

Нос Калиакра e скалист полуостров, който е издаден навътре в морето. Той отдалеч привлича погледа на туристите със своя особен силует. По него има много природни пещери, които приличат на стаи. От последната „стая“ в скалата се открива сводест прозорец над шеметна пропаст, в която вълните на Черно море с шумен плясък се разбиват около балваните, натрупани под най-тесния издатък на планинския нос. Тази част е наречена „врата на четиридесетте моми“.

Следва посещение на скална арка Тюленово. Уникалния бряг на село Тюленово се намира на няколко км от Шабла, на 30 км от граничен пункт Дуранкулак и на 80 км от гр.Варна, Край Тюленово се намират едни от най – красивите местенца по цялото ни Черноморие. Тюленово е място почти недокоснато от цивилизацията, красиво и неопитомено.

Отпътуване за Балчик.

Свободно време за плаж и разходка.

По желание: Посещение на Ботаническата градина, включва още 4600 растителни вида и двореца на румънската кралица Мария. Градината е създадена през 1955г. Днес се простира на площ от 194 дка, като голяма част от територията е със статут на защитена местност по Закона на защитените територии. В границите на защитената местност специалисти и любители могат да наблюдават естествените екосистеми и да оценят богатото биоразнообразие на региона. Ботаническата градина е включена в 100-те национални туристически обекта. На територията на Университетска ботаническата градина влиза и Архитектурно-парков комплекс Двореца, обхващащ сградният фонд и парковата част на бившата лятна резиденция на румънската кралица Мария от началото на XX век.

Изграждането на дворцовия комплекс на румънската кралица започва през 1924г. Най-напред е построена резиденцията, която кралицата нарича „Тихото гнездо“, където са разположени личните й покои и банята в турски стил. След това са изградени православен параклис, нови самостоятелни вили, традиционна възрожденска къща, вътрешни дворове в мавритански стил и чешми, върху които са изобразени митологични герои.

Така дворцовият се превръща в изящно произведение на изкуството, в което се преплитат различни архитектурни елементи в старобългарски, готически, ориенталски и мавритански стил. Уникалните градини на също носят усещане за различни култури, стилове и вярвания.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
– транспорт с комфортен туристически автобус на ,,Чапъра-ММ’’ЕООД-гр.Ямбол;
– водач по време на цялото пътуване от ТО,,Балкантурист Холидей’’-гр.Ямбол;
– мед.застраховка;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

– Входни такси за посещаваните обекти:

• Входна такса + беседа за Нос Калиакра: 3.50лв. на човек.

• Входна такса с беседа за ботаническата градина и двореца на румънската кралица:

Стандартен билет – 20лв.; пенсионери- 8лв.; деца от 7-18год. – 8лв.; деца до 7год. – безплатно;

– Разходи от личен характер;