Природни красоти! Тоскана, Флоренция, Сиена, Чинкуе Терре и Пиза

Полет от София до Болоня
Полет от Болоня до София
4 нощувки
4 закуски

Дати и цени:
07 Октовмри 2023 до 11 Октовмри 2023 -599 лв.
14 Октовмри 2023 до 18 Октовмри 2023 -599 лв.
21 Октовмри 2023 до 25 Октовмри 2023 -599 лв.

Програма
Ден 1
Отпътуване от летище София. Вечерта пристигане. Отпътуване за Монтекатини Терме. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 2
Закускa. Туристическа програма във Флоренция (срещу доплащане). Представяме Ви град, превърнал се в светилище на Ренесанса. Елате с нас на вълнуващо пътешествие във времето и опознайте Флоренция отблизо. Следобяд възможност за организирано посещение на световноизвестната Галерия Уфици с професионален лицензиран екскурзовод на български език. Отпътуване обратно за Монтекатини Терме. Нощувка.

Ден 3
Закуска. Целодневна програма (с доплащане) – обиколка и разглеждане на Сиена и Сан Джиминяно, с дегустация на вина, сирена и салами във Сан Джиминяно. Отпътуване за Сиена. Сиена е съвършеният италиански град – средновековния дух и средиземноморската атмосфера създават неповторимия, романтичен облик на града. В центъра му се намират „Кампо“, най-прославеният площад в Италия, на който се провеждат прочутите ежегодни конни надбягвания – палио, както и пълните с произведения на изкуството зали на величествения Градски дворец. Наблизо са Катедралата – наистина една от най-красивите готически сгради в Италия, и съкровищата на музея към нея, а заобикалящият ги вълшебен лабиринт от улици със замъци и спокойни кътчета дава възможност с часове да се разхождате безцелно и да разглеждате наоколо. Тази обиколка до малки живописни градчета, съхранили своя старинен чар и атмосфера на блажено спокойствие, което местните хора предават и на своите гости. Следва посещение на Сан Джиминяно, със дегустация на вина, сирена и салами. Връщане в хотела в Монтекатини Терме. Нощувка.

Ден 4
Закуска. Целодневна екскурзия до Чинкуе Терре (с доплащаене). Отпътуване към уникалния по рода си Национален парк Чинкуе Терре. Тази панорамна обиколка включваща по скалистото крайбрежие на Лигурия води през многобройни галерии до малки живописни градчета, съхранили своя старинен чар и атмосфера на блажено спокойствие, което местните хора предават и на своите гости. С панорамни влакчета посещаваме Монтеросо, Вернаца и Рио Маджоре. Връщане в хотела в Монтекатини Терме. Нощувка. Забележка: Властите на Национален парк „Чинкуе Терре“ въвеждат от 1 април 2019 год. рестрикции за обувките, с които може да се разхождате из градчетата. Забранени са джапанки, сандали, обувки на токчета и други неподходящи обувки за планинския релеф. Глобите са от 50 до 2500 евро.

Ден 5
Закуска. Целодневна екскурзия Пиза и Лука (с доплащане). Мястото, на което се намира Пиза, е ключово. Днес това е централната част на Италия, област Тоскана, а преди векове за това парче земя са спорели много племена и народи. Разположено на кръстопътя на две реки – Арно и Керхио, то е стратегическо за различни международни връзки и търговия. Ние обаче няма да го посетим заради търговските му връзки, а заради онова, което може да ни предложи. Повечето хора са чували за прочутата Наклонена кула в Пиза. Малко обаче знаят, че тя е само един елемент от цял ансамбъл снежнобели средновековни сгради, наречен „Площадът на чудесата“. Следобед – разглеждане на Лука – очарователен град, съхранил средновековните си църкви, дворци, улички и площади, опасан от крепостни стени датиращи от XVI – XVII век: разглеждане на стария град, катедралата „Св. Мартин“, църквите „Св. Михаил на форума“ и „Св. Фредиан“, овалния площад. Трансфер до летище Болоня. Вечерта полет Болоня – София.

Обявената цена е за един възрастен и включва:
✅ Самолетен билет за полет София – Болоня, с включени летищни такси и ръчен багаж (1 брой чанта, сак или раница, 40х20х25см);
✅ Самолетен билет за полет Болоня – София, с включени летищни такси и ръчен багаж (1 брой чанта, сак или раница, 40х20х25см);
✅ Всички административни, гранични, пътни и магистрални такси;
✅ 4 нощувки със закуска в хотел 3/4* в Монтекатини Терме;
✅ Професионално екскурзоводско обслужване по време на целия маршрут.

Задължително доплaщане:

 • Градски такси – 3-4 евро на ден (задължително доплащане на рецепцията на хотелите);
 • Горивна такса – начислява се 21 дни преди полета.

Медицинска застраховка:

 • Медицинската застраховка при пътуване в чужбина е задължителна. Предлагаме застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 5000 евро – 4 лв на ден.

Препоръчваме Ви допълнителни мероприятия по програмата срещу доплащане:

 • Трансфер от/до летището на човек в посока – 75 лв.;
 • Тур Флоренция – 69лв.;
 • Тур Уфици с вкл входен билет за музея – 88лв..
 • Тур Сиена и Сан Джиминяно – 88лв., за деца – 49лв.;
 • дегустация на вина, сирена и салами в Сан Джиминяно – 19лв. на човек
 • Тур Чинкуе Терре – 107лв., за деца – 68лв., за деца до 12г.;
 • Тур Пиза и Лука – 78лв. /39лв. за деца до 12г
 • Възможност за допълнителен самолетен багаж – със запитване към туроператора;
 • Възможност за вечери в ресторанта на хотела – със запитване към туроператора;
 • Доплащане за единична стая – на запитване към туроператора.